Foto: Sara B. Clausen. |
Lækker is,
som er super nem at lave og ikke kræver ismaskine men blot almindelig el-pisker
og som blot skal sættes i fryseren uden hele tiden at røre eller noget!
Min mor har hjembragt en flot mørkegrøn myntesirup fra
Paris som smager herligt ovenpå is- eller som her rørt i en hjemmelavet is. Er
du ikke så heldig at have fået sådan en eller måske selv haft mulighed for at
hjembringe den- så kan man lave det selv. Der findes mange opskrifter på
nettet.
Ingredienser ca. 6 personer:
1/2 liter piskefløde
6 æggeblommer
1-2 vaniljestænger, kornene (kommer an på hvor vild du er med vanilje)
6 spsk. sukker
100 g. mørk chokolade, hakket
100 g. mørk chokolade, hakket
4 spsk. myntesirup
Fremgangsmåde:
Fremgangsmåde:
Æggeblommer, sukker og kornene fra vaniljestang/-stænger, mast ud i lidt
sukker, piskes til det er helt hvidt og ikke
længere knaser. Det tager nogle minutter.
Fløden piskes til en relativt fast flødeskum i en anden skål. Chokoladen
hakkes.
Vend forsigtigt flødeskum og æggemasse sammen og kom den hakkede chokolade
i. Det skal vendes sammen med lette bevægelser så luftigheden bevares.
Kom i en fryseegnet beholder hæld myntesirup over, så der laves flotte
grønne mønstre i isen og kniv igennem, så der dannes grønne striber hele vejen
ned gennem isen. Det ser flot ud når det kugles op.
Hvor lang tid skal den havde i fryseren,
SvarSletfør man kan servere den..?
Jeg lavede det aftenen før og tjekkede den efter 4 timers tid- der var den relativt frossen- men jeg vil nok anbefale minimum 6 timer.
Slet