Foto: Sara B. Clausen. |
Foccacia smager altid bedst den dag det er bagt- men det blev også spist til sidste krumme.
Foto: Sara B. Clausen. |
Opskrift et stort brød:
25 g. gær
4 dl. lunken vand
½ dl. olivenolie
1½ tsk salt
1 tsk sukker
300 g. Durum mel
200 g. hvedemel
1 spsk. tørret rosmarin (frisk kan selvfølgelig også bruges ;-)
1 spsk. tørret timian
1 bakke cherrytomater
1 spsk. flagesalt
2 spsk. olivenolie - til skålen
Foto: Sara B. Clausen. |
Smuldr gøren i en stor skål og rør den ud i det lunkne vand. tilsæt herefter olie, salt og sukker og rør det sammen- kom derefter durummelet i og rør det glat. Lad stå i en halv time til det begynder at boble lidt. Tilsæt hvedemel og ælt dejen godt til den ikke klistrer længere.
Kom i en skål med 2 spsk. olivenolie og vend dejen rundt, så den bliver fedtet godt ind.
Lad hæve i to timer. Vend herefter dejen ud på en plade med bagepapir og glat den ud til en cirkelform. Drys urter over og tryk det ned med fingrene. Kom cherrytomater ovenpå og pres dem ned i dejen. Drys med flagesalt og stænk med lidt olie.
Bages i en forvarmet ovn til 190 grader i ca, 25 min. på nederste rille til det begynder at blive gyldent.
Foto: Sara B. Clausen. |
Find mig også på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345
Ingen kommentarer:
Send en kommentar