Foto: Sara B. Clausen. |
Foto: Sara B. Clausen. |
Ingredienser 16 store gifler:
50 g. gær
1½ dl. græsk yoghurt eller lignende produkt
4½ dl. lunken vand
150 g. fuldkorns Ølandshvedemel
100 g. boghvedeflager
2 store spsk. Fiberhusk
350 g. Amo landhvedemel
2 tsk. salt
1½ spsk. honning
2 spsk. Ama flydende
Desuden: 1 æg til pensling samt boghvedeflager til drys.
Foto: Sara B. Clausen. |
Foto: Sara B. Clausen. |
Foto: Sara B. Clausen. |
Tilsæt hvedemel lidt af gangen til dejen er til at arbejde med og ælt den godt igennem- evt. på et melet bord til sidst. Lad hæve i 1 time.
Deles herefter i to lige store klumper. Hver klump rulles ud til en cirkel som deles i 8 stykker og rulles fra den brede ende mod spidsen så giflen formes.
Lægges på plader med bagepapir og efterhæver i 30 min. Pensles med æg og drysses med boghvedeflager og bagest 15-20 min i ovnen ved 200
grader.
Find mig også lige her på facebook: https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345
Vidunderlig start på sådan en sommerdag.
SvarSletTak - ja dejligt både med giflerne og sommerdagen :-)
Slet