Foto: Sara B. Clausen |
Dette lækre Majsbrød er dejligt serveret til Chili Con Carne og er generelt rigtig velegnet som madbrød. men kan selvfølgelig også bare spises med pålæg på. Majsgrynene knaser dejligt og giver en lækker sprød skorpe. Flot ser det også ud med sit dekorative mønster.
Foto: Sara B. Clausen |
Ingredienser til et stort rundt brød:
200 g. majsmel
100 g. majsgryn
2 tsk. salt
30 g. gær
1½ dl. lunken mælk
3 dl. lunken vand
2 spsk. olivenolie
600 g. hvedemel
Bland de to typer majsmel med salt. Opløs gæren i den lunkne mælk og vand. Tilsæt majsmelblandingen og rør det godt sammen. Tilsæt derefter olie. Kom hvedemel i dejen lidt af gangen til det har en smidig og samlet konsistens. Ælt dejen godt igennem i 5 min. Lad hæve med et vådt klæde over i 1½ time. Slå dejen ned og form et rundt brød. Placer det på en bageplade med papir og mas det lidt fladt. Lad hæve en time under et vådt klæde. Pensles med vand og nogle dråber olie.Skær ridser først på den ene led og så på den anden, så der dannes små firkanter.
Bag ved 190 grader i ca. 35 min. Skal have en sprød overflade og lyde hult når du banker i bunden.
Foto: Sara B. Clausen |
Foto: Sara B. Clausen |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar