tirsdag den 11. december 2012

Lækker Chili con Carne.

Foto: Sara B. Clausen



Denne dejlige ret passer godt på en kold og snefuld dag- hvor den kan hjælpe en lidt med at få varmen.


Foto: Sara B. Clausen

Ingredienser:
2 spsk. olivenolie
2 løg, finthakket
800 g. hakket magert oksekød
2 gulerødder, små tern
2 fed hvidløg, presset
1 tsk. Spidskommen
2 tsk. Oregano
1 tsk. stødt kanel
1½ tsk.  Sød chilipulver
1 tsk. Stærk chilipeber
1 tsk. Chiliflager feks. peperonchini
1 knivspids cayennepeber
1½ tsk. Havsalt
Friskkværnet sort peber
1 karton passata di pomodoro (500 g.)
1 spsk. Okse el. kalve bouillon(flydende)
Chilibønnerbønner(røde kidney bønner i chilisauce 420 g.)

Tilbehør:
Majsbrød eller ris. Evt. cremefraiche.

Foto: Sara B. Clausen

 Sådan gør du:
Varm lidt olie i en gryde. Tilsæt løg, hvidløg, gulerødder og lad løgene klare i nogle min. Tilsæt herefter alle krydderier. Rør det godt sammen og tilsæt efter nogle min. Det hakkede oksekød. Lad det brune godt. Tilsæt tomater sammen med flydende bouillon og lad retten simre i 20 minutter. Tilsæt bønner og en del af chilisaucen. Lad simre 10 min. Rør undervejs.
Smag retten til og server med enten ris, majsbrød (se opskrift her) eller til tortillas.

Tip: prøv at komme ca. 25 g mørk chokolade (min. 70%) i retten helt til sidst. Det giver en lækker dybde og smag!

Foto: Sara B. Clausen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar