Foto: Sara B. Clausen |
Denne dejlige ret passer godt på en kold og snefuld dag- hvor den kan hjælpe en lidt med at få varmen.
Foto: Sara B. Clausen |
Ingredienser:
2
spsk. olivenolie
2 løg, finthakket
2 løg, finthakket
800 g.
hakket magert oksekød
2 gulerødder, små tern
2 fed hvidløg, presset
1 tsk. Spidskommen
2 gulerødder, små tern
2 fed hvidløg, presset
1 tsk. Spidskommen
2
tsk. Oregano
1 tsk. stødt kanel
1½ tsk. Sød chilipulver
1 tsk. stødt kanel
1½ tsk. Sød chilipulver
1
tsk. Stærk chilipeber
1
tsk. Chiliflager feks. peperonchini
1
knivspids cayennepeber
1½
tsk. Havsalt
Friskkværnet sort peber
Friskkværnet sort peber
1 karton
passata di pomodoro (500 g.)
1
spsk. Okse el. kalve bouillon(flydende)
Chilibønnerbønner(røde
kidney bønner i chilisauce 420 g.)
Tilbehør:
Majsbrød eller ris. Evt. cremefraiche.
Majsbrød eller ris. Evt. cremefraiche.
Foto: Sara B. Clausen |
Sådan
gør du:
Varm lidt olie i en gryde.
Tilsæt løg, hvidløg, gulerødder og lad løgene klare i nogle min. Tilsæt herefter alle
krydderier. Rør det godt sammen og tilsæt efter nogle min. Det hakkede oksekød.
Lad det brune godt. Tilsæt tomater sammen med flydende bouillon og lad retten
simre i 20 minutter. Tilsæt bønner og en del af chilisaucen. Lad simre 10 min.
Rør undervejs.
Smag retten til og server med
enten ris, majsbrød (se opskrift her) eller til tortillas.
Tip: prøv at komme ca. 25
g mørk chokolade (min. 70%) i retten helt til sidst. Det giver en lækker dybde
og smag!
Foto: Sara B. Clausen |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar