Foto: Sara B. Clausen |
Foto: Sara B. Clausen |
1000 g. hakket kalv og flæsk (gerne magert)
1 stort løg eller to små, fintrevet
2 æg
2 dl. rasp eller havregryn
2½ dl. minimælk
2½ tsk. salt
Friskkværnet peber
2 tsk. 5-krydderi
1 tsk. allehånde
½ tsk. kardemomme
½ tsk. muskatnød
1 finthakket æble ( små tern)
50 g. hakkede hasselnødder
2 pakker bacon
Sauce:
3 dl. kalvefond
250 ml. Milda 7% fløde
2½ tsk. maizena udrørt i lidt vand
salt og peber
2 tsk. Ribsgele
evt. kulør
Mos:
1 kilo kartofler
4 persillerødder
1-2 spsk. smør
2 dl. mælk
salt
Tilbehør: Tyttebær
Rør kødet sejt med salt og tilsæt de øvrige ingredienser rør farsen sammen til en relativt fast fars, lad hvile lidt på køl. Smør to fade med lidt olie og form to fine harer i hvert fad. Læg bacon taglagt på. Krydder med salt og peber. Kom i en 200 grader varm ovn og steg i 15 min. Bland den varme kalvebouillon med fløden og hæld den ved haren, lad stege videre i 40 min. Hæld sovsen fra haren gennem en sigte over i en gryde. Varm saucen igennem jævn med maizena og smag til med ribsgele, salt og peber og evt. tilsæt kulør.
Skræl og kog kartofler og persillerod i usaltet vand til det er mørt. Mos dem og bland med smør og mælk samt smag til med salt og peber.
Server haren med mos, tyttebær og saucen og evt. lidt grøntsager.
Foto: Sara B. Clausen |
åååhr, bare overskriften fik min mund til at løbe i vand! Jeg elsken forloren hare..Og har faktisk ikke fået det i ca. 5 år! Det må jeg snart lave.. og så med tyttebær, amen altså !:)
SvarSletHejsa og tak - det er altså også bare så lækkert og denne version rigtig god, håber du vil synes om det :-)
SletKh Sara