onsdag den 12. december 2012

Marcipan- /chokolade cookies.

Foto: Sara B. Clausen

Denne opskrift stammer fra Ude & Hjemme - seneste nummer og er en af Hjerteforeningens opskrifter. Jeg synes faktisk at de har rigtig mange gode opskrifter! Det er også meget rart at lave nogle småkager i julen, som der ikke skal en pakke smør i :-) Synes godt der kan ryge lidt for mange smørpakker i december ellers. Jeg brugte lidt mindre sukker (125 G.) og chokolade med kakaoindhold på 80.


Foto: Sara B. Clausen


Opskrift til ca. 45 stk:

75 g. revet marcipan
150 g. sukker
2 spsk. nødde- eller mandelolie
150 g. hvedemel
½ tsk. natron
½ tsk. bagepulver
1 knivspids fint salt
25 g. mørk chokolade.

Tip: tilsæt evt. 1 tsk. vaniljekorn(usødet) eller lidt revet citronskal.

Riv marcipanen groft og ælt den sammen med de øvrige ingredienser. del dejen i tre klumper som hver trilles til en pølse. Skær hver pølse i 15 stk. og tril disse til runde kugler som placeres med god afstand på en plade med bagepapir. Tryk kuglerne lidt ud. Hak chokoladen groft og drys den ovenpå kagerne.
Bag kagerne ved 180 grader i ca. 10-15 min.til de er gyldne. Lad dem køle af og opbevar i lufttæt beholder.

Foto: Sara B. Clausen

Foto: Sara B. Clausen

Foto: Sara B. Clausen

1 kommentar:

  1. Ser dejlige ud Sara, jeg vil teste dem i dag ;-)
    er dog sikker på kvaliteten er i top.
    Mor

    SvarSlet