Foto: Sara B. Clausen |
Foto: Sara B. Clausen |
Foto: Sara B. Clausen |
Ingredienser (2 pers.) :
Steaks:
2 hjortesteaks
ca. 300 g. grønne friske bønner
Salt og peber.
Estragonbønner:
350 g. friske nippede bønner
1 cremefine 7 %
2 tsk Estragon
1 tsk. dijon sennep
1-2 skalotteløg, finthakket
Salt og friskkværnet peber
1 spsk. citronsaft
1 spsk. Smør
Rösti:
1 kg. kartofler groft revne
75 g. smeltet smør
1 tsk. salt
1½ tsk timian
Friskkværnet peber
1 stort æg
Riv kartoflerne og bland dem med de øvrige ingredienser. Kom det på en varm pande og pres den lidt sammen. Steg ved middel varme i ca. 10 min - Vend over på en flad tallerken eller fad og vend det tilbage på panden således at den stegte side kommer opad. Steg i yderligere 10 min. Du kan godt forberede rösti og så blot opvarme den sidenhen. Skær den ud og give den ca. 15 min i ovnen ved 200 grader.
Nip bønnerne og kog dem 4 min i saltet vand, dræn dem og sæt til side. Svits skalotteløg i lidt smør i nogle minutter. Vend de kogte bønner deri. Tilsæt cremefine, estragon, salt og peber, dijonsennep samt citronsaft, Lad koge til saucen tykner lidt.
Steg bøfferne på en hed pande. Vend dem så de får et minut på hver side og derefter ca. 3 min på hver side. Lad hvile i 5 min. i folie inden servering.
Foto: Sara B. Clausen |
Uhm ,elsker bare estragon i mad, Det kan bruges til så meget ud over bearnaisesauce. Hvor mange bønner bruger du i din opskrift ?
SvarSletOg hvad er det hvad for noget hjort du bruger ?
Sammen med lækkert kød og rosti, kan det ikke blive meget bedre her i efteråret :)
Tak, ja det er super lækkert, har du frisk estragon er det selvfølgelig bedst- men tørret kan nu også gøre det. Ca. 350-400 g. nippede grønne friske bønner. Jeg købte ferske hjortesteaks i Kvickly- håber snart at få noget vildt fra en kontakt jeg har- men indtil da er jeg hensat til supermarkedet :-)
Slet