Foto: Sara B. Clausen |
Foto: Sara B. Clausen |
Ingredienser 4 pers:
2 dåse tun, olie/vand
2 æg
1 fed presset hvidløg
60 g revet gulerod
8 spsk. havregryn
1 dusk bredbladet persille
2 dåse tun, olie/vand
2 æg
1 fed presset hvidløg
60 g revet gulerod
8 spsk. havregryn
1 dusk bredbladet persille
2 tsk. Hakket koriander (glas)
1 rød chili u. kerner, finthakket
4 dråber tabasco
½ tsk. salt
friskkværnet peber
½ tsk. salt
friskkværnet peber
Sosikkeolie til stegning.
Nudelsalat:
1 pakke Fuldkorns æggenudler
1 bundt hakkede forårsløg
1 rød chili
1 rød chili
1 stor rød
snackpeber i fine tern
Dressing:
3 spsk. sesamolie
1½ spsk. Limesaft
2 spsk. honning
3 tsk. Ketjap manis
1 spsk. fishsauce
Tilbehør:
Sesamfrø
Sød chilisauce
Limebåde
Fremgangsmåde
Fremgangsmåde
Kog nudler efter anvisning på pakken. Overhæld dem med kogt vand og dryp med lidt
sesamolie. Vend rundt og sæt til side,
Åbn tundåserne og pres lidt af væden fra. Kom tunen i en skål, og mos den med en gaffel. Tilsæt æg, presset hvidløg, revet gulerod, havregryn, koriander, persille og tabasco samt salt og friskkværnet peber.
Rør farsen godt sammen, til den bliver ensartet og sæt den på køl i ca. 30 min.
Åbn tundåserne og pres lidt af væden fra. Kom tunen i en skål, og mos den med en gaffel. Tilsæt æg, presset hvidløg, revet gulerod, havregryn, koriander, persille og tabasco samt salt og friskkværnet peber.
Rør farsen godt sammen, til den bliver ensartet og sæt den på køl i ca. 30 min.
Form farsen til små deller på størrelse med valnødder, og steg dem i olie i 3-5 min. på hver side, til de er sprøde og gyldne. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Hak forårsløg, peberfrugt og chili fint, og vend med dressingen. Hæld den over nudlerne og vend rundt. Ved servering: Drys med sesamfrø og evt. frisk persille.
Foto: Sara B. Clausen |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar