lørdag den 30. juni 2012

Kartofler m. Rucola, citronolie og pinjekerner.

Foto: Sara

Vi fik denne skønne salat fra bogen "suveræne salater" til aften sammen med en god pølse fra slagteren og det fletbrød jeg havde bagt tidligere. Jeg ville gerne have fundet en god citron/olivenolie til den- men det var udsolgt men skallen fra en friskrevet øko. citron og en god olivenolie som lige fik lov til at trække sammen i nogle timer, gav et rigtig godt resultat. Smid nogle af sommeren skønne nye kartofler i denne salat, det vil du ikke fortryde!


Foto: Sara

Ingredienser:

900 g, kogte små nye kartofler.
30 g. pinjekerner ( jeg bugte en hel pose - elsker dem!)
1 bundt Rucola
2 spsk. god citronolivenolie 
(eller 2 spsk. olivenolie og 1 tsk fintrevet citronskal)
1½ spsk. friskpresset citronsaft
Salt og friskkværnet peber

Kog kartoflerne, pil og afkøl dem. Skær dem i skiver eller mindre stykker. Rist pinjekerner på en tør pande til de er gyldne.
Skyl Rucolaen og fjern de groveste stilke. bræk i lidt mindre stykker.
Vend kartoflerne med alle ingredienser på nær pinjekerner og Rucola og lad dem gerne stå at trække lidt. Lige inden servering, vendes Rucolaen og de ristede pinjekerner i og det hele vendes sammen.

Flotte Fletbrød

Foto: Sara
Disse brød er  lavet med udgangspunkt i Meyers opskrift på fletbrød i hans skønne bog "Meyers bageri" som jeg flittigt bruger. Jeg havde dog lyst til at de havde lidt grovere mel i og derfor brugte jeg en blanding af hvedemel og grahamsmel, som jeg også synes giver en lækker smag til brødet- Jeg skriver opskriften som jeg lavede den. Det kræver lidt tålmodighed for der er en lille gærmængde og det nødvendiggør god tid til at hæve og også ælte dejen godt men det lønner sig!
Brødet smager godt som tilbehør til en god salat eller mad men egner sig ligeledes fint på frokost eller morgenbordet. Du får to styks ud af denne opskrift.

Foto: Sara

 Så er brødet sat til hævning i første omgang 2 timer. Den er æltet omhyggeligt i hånden i 12 min hvor den strækkes og æltes efter alle kunstens regler. Noget nemmere er det hvis man har en røremaskine. Så skal den bare have 3 min ved lav hastighed og 8 min. på fuld.



Foto: Sara





Efter hævning, er dejen delt i to klumper, som hver deles i tre og rulles til stænger ca. 40 cm lange blev mine. lad stængerne ligge 10 min på bordet inden de flettes.



Foto: Sara

Man starter med at flette fra midten ved at krydse højre og venstre over den midterste og herefter flette færdig på hver side af "knuden" i midten. enderne samles og vendes ind under brødet.


Foto: Sara

Herover er den ene side flette sammen fra midten af.



Foto: Sara

Færdig flettet og klar til at hæve yderligere 2-3 timer på pladen inden de pensles og bages.


Foto: Sara

Ingredienser to brød:

6 dl. lunken vand
20 g. havsalt
10 g. gær
200 g. Grahamsmel
ca. 700 g. hvedemel

Et sammenpisket æg til pensling.

Opløs gæren i den lune vand og rør salt og mel i. Følg anvisningerne herover (under hver billed). Når dejen er æltet og har hævet, brødene er flettet og har efterhævet, pensles de med æg og sættes i en 200 grader varm ovn (varmluft) i ca. 20 min - til de er fine og gyldne.

onsdag den 27. juni 2012

Vannameirejer med grillede ferskner og kokosmarinade....

Foto: Sara

Faldt pladask for denne opskrift da jeg så den på Royal Greenlands hjemmeside og er ikke mindre begejstret efter at have smagt retten. Den smager helt vidunderlig og kan sagtens gøre det ud for et let aftensmåltid på en sommerdag - men er også velegnet som forret eller på buffet. Jeg serverede på en bund af friske ærteskud og med groft hjemmebagt valnøddebrød til.

Til 4 personer:

2 bakker Vannameirejer i alubakke
8 Ferskner
1 bundt Timian
2 spsk. olivenolie
1 dåse kokosmælk
1 fed hvidløg
1 rød chili u.kerner i små tern
1 lime
½ bundt purløg
1 Bundt kørvel el. bredbladet persille
-alternativt Ærtespirer som jeg brugte.
Salt og peber.


Foto: Sara

Halver fersknerne og mariner dem med plukket timian, salt, peber og lidt olie. Grill dem møre først på skærefladen og dernæst på skindsiden. Grill samtidig vannameirejerne til de er gyldne.
Smag kokosmælken til med knust hvidløg, limesaft, finthakket chili og purløg, salt og peber.
Anret rejerne på de grillede ferskner, hæld kokosmarinaden omkring og pynt med masser af frisk kørvel eller bredbladet persille. Server evt. med groft brød eller kogte ris.

mandag den 25. juni 2012

Indisk pizza :-)

Foto: Sara


Har netop lavet denne ret sammen med min ældste søn i dag og synes den er ret genial - Fandt opskriften på "MAD". Super nemt på en ganske almindelig hverdag. Jeg brugte 500 g. kød og cremefraiche i stedet for youghurt, da det lige var ved hånden, Resultatet var meget tilfredsstillende. Jeg kom desuden lidt af cheddar/cremefraiche dressingen på Naanbrødet, under fyldet, så det hang lidt bedre fast. Jeg fik faktisk med den lidt øgede kødmængde 6 stk. ud af det- så var der lige til madpakken også ;-)


Foto: Sara



Jeg skriver opskriften som jeg gjorde:

6 Naanbrød
500 g, magert svinekød
1 stort rødløg
1 spsk. Sesamolie
1 Spsk rød karrypasta
1 friskhakket rød chili u. kerner
1 tsk, Spidskommen
100 g. sukkerærter
1 gulerod
4 spsk.Youghurt eller cremefraiche
1 fed hvidløg
100 g. revet cheddar
Frisk koriander
Salt og Peber

Skær løget i skiver og svits kødet i olien sammen med karrypasta,rødløg,hakket chili og spidskommen.
Snit sukkerærterne i mindre stykker, skær guleroden i tændstiktynde stave og lad dem svitse med i nogle min. Smag til med salt og peber. Placer Naanbrødene på bagepair på en plade. Bland cheddarosten med cremefraiche el. yoghurt og presset hvidløg.Fordel lidt af det på brødene og kom herefter karryfyldet på. Kom resten af osteblandingen på toppen af brødene.Bag brødene ved 210 grader i 15 min og server med frisk koriander over,


søndag den 24. juni 2012

Sara´s canneloni med kylling og spinat.

En lækker ret som både børn og voksne vil sætte pris på. Det kan være svært at finde canneloni pastarør i butikkerne. For nylig havde de dem i Lidl (der havde vist været Italiensk uge) så jeg skyndte mig at snuppe nogle pakker med hjem.

Foto: Sara


Foto: Sara

Ingredienser 4 pers.

Kylling:
650 kyllingeinderfillet skåret i små tern.
1 stort løg, finthakket
1-2 fed hvidløg
2 spsk. god pesto
1 spsk. oregano
1.En håndfuld friske basilikumblade, hakket el 1 spsk. Tørret.
2 spsk chiliolie, til at steg i.
Salt og Peber

Tomatsauce:
1 flaske god tomatsauce (polpo di pomodoro) (700 g)
1 fed hvidløg
2 tsk.Basilikum
Salt og peber



Spinat:
1 stor pose friske spinatblade
salt

Bechamelsauce:
30 g. smør
3 spsk. mel
3/4 l. minimælk
salt og peber
Friskrevet muskatnød
evt. lidt parmesan revet i.

Desuden:

1 stykke parmesanost til at rive over.

Kyllingen:Skær kyllingen i mindre tern, det er vigtigt de ikke er for store, da det så bliver svært at få dem ind i rørene senere.Svits dem i lidt olie, når de er har taget lidt farve så tilsæt løg og hvidløg og rør, pesto i. Smag til med salt og peber.

Tomatsauce: Hæld tomatsaucen i en gryde og tilsæt et fed hvidløg, presset samt krydderier, lad reducere lidt så den tykner.

Skyl spinatbladende grundigt og vend dem på en pande med lidt salt ikke længe, bare så de lige falder lidt sammen.

Bechamelsauce: Smelt smørret og rør melet i. Tilsæt derefter mælken lidt efter lidt ved kraftig piskning indtil saucen er jævn. Smagt til med muskat, salt og peber og evt. lidt parmesan.

Brug et egnet fad og kom ca. ½ delen af tomatsaucen i bunden, Fyld kyllingen i Canneloni rørene, med en ske. Placer dem ovenpå tomatsaucen i fadet. Kom Bechamelsauce over og lidt revet ost, Kom herefter spinatblade, resten af tomatsaucen og Bechamelsaucen på og riv lidt parmesanost over.

Foto : Sara


Dejligt Speltbrød med solsikkekerner.

Foto: Sara

 Et dejligt, nemt og smagfuldt brød som egner sig godt til morgenbordet.

Foto: sara

Ingredienser:

50 g. gær
1½ tsk Salt
1 tsk sukker
4 spsk. Rapsolie
3 dl. Vand (tempereret)
250 g. Fuldkornsspeltmel.
500 g. Hvedemel
100 g, solsikkekerner

Opløs Gæren i vandet. tilsæt salt og sukker og olie. Bland fuldkornspeltmelet i og rør rundt. Tilsæt solsikkekerner og derefter hvedemelet lidt af gangen, Det er lidt forskelligt afhængigt af mel m.m. hvor meget mel dejen kan tage. Ælt dejen glat og smidig. Lad hæve tildækket i ca.1 time til dobbelt størrelse.
Kom dejen i en form, hvis du har sådan en, jeg brugte min Eva Trio Rugbrødsform, Glat overfladen lidt. Har du ikke en form bager du det bare som et eller to brød på bagepapir.
Lad efterhæve ca. 40 min og bag det derefter 20-30 min ved 200 grader (varmluft). Tag ud af formen og lad brødet køle af før det skæres.

Foto: Sara



tirsdag den 19. juni 2012

Fragilité med mangocreme og frisk frugt.

Foto: Sara
En skøn og sommerlig kage med masser af lækre bær og en dejlig mango creme. Du kan også bruge hindbær, ribs eller hvad du ellers finder i haven eller langs vejen i små boder. Elsker bare nå man om sommeren langs vejene kan forsyne sig med lækre varer fra små boder.

Foto: Sara
Jeg har brugt en opskrift fra Amos stor fødselsdagsbagebog. Men i stedet for en creme med mokka og fløde har jeg lavet denne mangocreme- mest fordi det var lidt mere børnevenligt men det smagte bestemt også skønt og fik en fin sart gul farve.

Du skal bruge:

Fragilite:
2oo g. finthakkede mandler med skal
4 æggehvider
200 g. flormelis
2 spsk. mel

mangocreme:
1/4 piskefløde
1 Mango (moden)
½ tsk vaniljepulver
2 tsk. Flormelis

Friske bær:
1 bakke jordbær
1 bakke Blåbær

Hak mandlerne helt fint i en blender. Pisk æggehviderne meget stive. Vend mandler, flormelis og mel i og bag dejen i en lille bradepande beklædt med bagepapir. ca. 30x30. du skal lige sprede dejen lidt ud så den er jævnt fordelt.
bag ved 130 grader i ca. 30-40 min til kagen har en sprød overflade. lad køle af.

Skær mangoen fra kernen og fjern skræl. Purér i en blender til den er helt jævn. Pisk fløden stiv og ved den med mangopuré og vanilje med lette bevægelser så luften ikke slås ud. Fordel lige før servering på kagen og pynt med frisk bær.
 

Pulled pork i nyt selskab......

Her til aften fik vi endnu en gang Pulled pork- den har stået og hygget sig i 10 timer i ovnen - størstedelen af tiden mens jeg var på arbejde, så der duftede helt fantastisk da jeg kom hjem fra kursus i dag. Denne gang serverede jeg den med en skøn salat Jeg havde set forleden på Heidis dejlige blog "Heidis verden". Det er en salat med æble og porre og jeg synes at begge dele passer helt fantastisk til svinekød. Ellers er Coleslaw jo en klassiker dertil men fornyelse er godt og det smagte perfekt!

Foto: Sara


Jeg lavede kun halv portion af salaten og der var rigeligt til os. Desuden brugte jeg light produkter- altså cheasy creme fraiche og Hellmann light. Jeg synes det fungerede helt fint.


Foto: Sara


Det lækre møre og saftige kød smager jo næsten uforskammet godt- man kunne jo blive ved med at sidde at smånippe af det, men lidt disciplin må man jo udvise- så resterne røg i køleskabet og lidt i børnenes madpakker.


Foto: Sara

Herlighederne blev serveret i nogle gode hjemmebagte burgerboller og dertil også lidt forskellige salatblade, revet gulerod, agurk m.m. MUMS- et skønt måltid.

Opskriften på Pulled pork er den samme som jeg tidligere har posted på bloggen, du kan se den lige her: som man siger "If it ain´t broke dont´t fix it" og jeg synes den fungerer rigtig godt. Dog fik kødet denne gang lov at marinere i 1½ døgn og jeg gav den 8 timer ved 100 grader i stegegryde med låg og ca. to timer ved 110 uden låg for at danne skorpe.(ikke varmluft).

Til bollerne brugte jeg en opskrift fra Amo:

Burgerboller ca. 16 stk.

300 g. Hvedemel
200 g. fuldkornshvedemel
150 g. margarine
50 g. gær
2½ dl Mælk
1 tsk salt

Lun mælken og opløs gæren heri. Kom mel og de øvrige ingredienser i og ælt dejen til den er smidig og glat. lad hæve i ca. 40 min. Slå dejen ned og del i to klumper som hver rulles til en pølse og deles i 8 stykker ialt 16 boller. lad dem efterhæve på en plade med bagepapir i ca. 40 min. og pensl dem derefter med lidt æggehvide og drys med sesamfrø. Bag 10-15 min ved 230 grader (varmluft).
  

Æble/porresalat:
4-6 personer

400 g creme fraiche ( jeg brugte 6%)
1½ dl god mayo (light)
1 spsk citronsaft
1 tsk røde chiliflager
salt og friskkværnet peber
2 porrer - renset grundigt og skåret i tynde ringe
3-4 sprøde æbler i små tern.

Dressingen røres sammen af creme fraiche og mayonnaise, og smages til med citronsaft, chili, salt og peber.Porrer og æbler blandes i, og salaten trækker på køl til serveringen.





fredag den 15. juni 2012

Ny Nordisk pizza med bacon løg og æble.

Nogle gange er det altså sjovt at prøve andre variationer af en en ellers elsket ret. Denne er lige i skabet og faldt i god jord hos både voksne og børn herhjemme. Egentlig er opskriften vel nærmest en variation over Tarte Flambée som stammer fra Alsace. Et glas køligt hvidvin fra området vil helt sikkert også være en god følgesvend :-)

Foto: Sara


Foto: Sara

Efter en tur i ovnen ser den sådan her ud. Jeg dryssede lidt Rucola over ved servering- det synes jeg altid er lækkert :-)

Foto: Sara
Opskriften er stor nok til to store pizzaer.

Dej:
8 dl Mel
1½ tsk salt
1 tsk sukker
½ pakke tørgær
4 dl. vand (lunken) 

Bland mel, salt sukker og tørgær i en stor skål tilsæt vandet og ælt dejen med rørmaskine på laveste hastighed i ca. 1 min- tilsæt mere vand/mel om nødvendigt.
lad hvile 5 min. og ælt den så videre på laveste trin i ca. 5 min indtil dejen begynder at slippe kanterne og forme en rund kugle. Tag dejkuglen ud på meldrysset bord og ælt den færdig.Lad herefter dejen hæve overdækket i skålen i 3-4 timer til dobbelt størrelse. Nu er den klar til brug- men har du god tid- så bliver den faktisk endnu bedre og lettere at arbejde med, hvis den overnatter i køleskabet med en pose over skålen. Når du skal bruge dejen, deles den i to eller flere efter ønsket størrelse og rulles tyndt ud. Placeres på bagepapir.

Cremefraichedressing til bunden:
2 dl. creme fraiche
1 tsk. frisk revet muskatnød
salt og peber
1 fed hvidløg, presset.

Bland alle ingredienser til dressingen. Dressingen smøres i et tyndt lag på pizzabunden, som du normalt ville gøre med tomatsaucen.

Fyld:
2 løg, tynde skiver
10 skiver(ca. 200 g) tørsaltet bacon af god kvalitet skåret i mindre stykker.
1 æble i tynde skiver
1 stykke emmenthaler eller Gruyere
3 stilke rosmarin
Evt. Lidt Rucola til at drysse over ved servering

Start med at stege baconen lidt gylden på en varm pande, når det har fået lidt farve sættes det til side. Derefter klares løgene i lidt olie, de skal ikke tage farve.

Fordel bacon ovenpå pizzabunden der er smurt med cremefraiche dressingen. Fordel herefter løg og hakket rosmarin ovenpå. Slut af med den revne ost på toppen og drys med lidt salt og friskkværnet peber.

Bag i ovnen ved 250 grader ca. 15 min til bunden er sprød og gylden. Server med det samme.




Ovnbagt Laks og salat med Jordbær, blåbær og frisk mozzarella.

I går fik vi en dejlig let og sommerlig aftensmad. Dejlig laks, en lækker salat og godt brød- nemt og hurtigt og alligevel lækkert. Salaten var med inspiration fra MissMuffin som forleden bragte denne appetitlige salat. Jeg kom dog også blåbær i som jeg elsker og da jeg ikke havde balsamico eddike som troet, måtte jeg lave en glace af Meyers kirsebæreddike og honning - resultatet var rigtigt fint.

Foto Sara
Laksen blev krydret og pakket ind i bagepapir og bagt et sted mellem 12 og 15 min. i ovenen ved 200 grader. Efterfølgende stod den lige og trak et øjeblik og blev så pakket ud og serveret.

Foto: Sara

Jeg serverede den sammen med salat og lidt middelhavsbrød.


Foto: Sara

Salaten var altså virkelig skøn og så fin i farverne- mine børn er ikke tilhængere af Feta og den slags- men frisk mozzarella plukket ud over salaten - det kan de godt lide - det kender de jo fra pizzaer  :-)

Foto: Sara



Foto: Sara

Ingredienser ca. 4 pers:

Laks:
En hel lakseside
Et bundt dild
Salt og Peber
En lime
bagepapir

Placer laksesiden på et stort stykke bagepapir, drys med salt og peber og klem lidt lime saft ud over fisken. Resten af limefrugten skæres i tynde skiver. Kom frisk dild og limeskiver ovenpå og fold papiret godt sammen. bag i ovnen ved 200 grader (varmluft) i 12-15 min.

Salat med jordbær og blåbær:
1 bakke Rucola eller spæde salatblade
1 frisk mozzarella
1 bakke jordbær
1 bakke bæåbær
Friskkværnet peber og salt

Glace:
½ dl. flydende honning
1 dl. balsamico (el. kirsebæreddike)

Rens salaten og bland alle ingredienser til salaten. Jeg synes salater tager sig bedst ud på et fladt fad, hvor man rigtig kan se de forskellige ingredienser. Pluk mozzarellaen hen over og drys med salt og peber.

Lav glacen ved at blande eddike og honning og lade et koge ind til passende konsistens. Herefter skal det blot afkøle inden det dryppes over salaten.

Så er du klar til at servere- evt. med et godt stykke brød til.

Foto: Sara







tirsdag den 12. juni 2012

Gammeldaws Rabarbergrød (siet) m. vanilje og mandelsplitter.

Hvor er jeg bare heldig, at have sådan en sød kollega, som kommer med de flotteste nyoptrukne røde rabarber til mig :-) jeg synes de skulle trylles til noget med det samme og det første der meldte sig af overskuelige projekter, var denne gammeldags siede rabarbergrød. Den tager sig godt ud på tallerkenen og smager blødt, sødt og lækkert med lidt kold mælk på.

Foto: Sara


Foto: Sara

Se hvor flotte og røde de er hele vejen genne stænglen!


Foto: Sara
4 portioner:

Rabarbergrød, siet:
3/4 til 1 kg. rabarber
1 l. vand
1 vaniljestang
2 dl. sukker
ca.4½ spsk. kartoffelmel

Start med at rense rabarberne og skær dem i mindre stykker. Kom dem i en gryde sammen med en flækket vaniljestang. Lad koge til de er møre. Si efterfølgende rabarberne gennem en sigte. mas lidt med en ske så du får det hele med. Hæld saften tilbage i gryden og giv et kort opkog, smag til med sukker. Tag af varmen. Rør kartoffelmel med lidt vand eller afkølet saft og tilsæt under stadig omrøring. Tilsæt det lidt af gangen så den ikke bliver tykkere end du ønsker den. Hæld i serveringsskåle. Drys med lidt sukker så den ikke trækker skind. Kom mandelsplitter på toppen og server med kold mælk(eller fløde hvis du er til det)til.




Vanedannende krydrede parmesan fritter m. chilidressing.

I dag har vi fået nogle ret fantastiske "fritter"- jeg trængte til fornyelse i forhold til de mest gængse kartoffel tilbehørs opskrifter som jeg cirkler rundt mellem herhjemme:-) De her vil helt sikkert blive lavet igen!

Foto: Sara

Først skæres kartoflerne i passende størrelse- store bagekartofler er gode til det, så kam man få nogle flotte lange pommes frites ud af det.


Foto: Sara
Dernæst rystes kartoflerne med lidt olivenolie og parmesan/krydderi blandingen i en stor frysepose, så det fordeles godt og jævnt på alle fritterne. Herefter skal de bages i ovnen i ca. 45 min. ved 200 grader- varmluft.

Foto: Sara
Jeg serverede de sprøde fritter sammen med en chilidressing og en god krydret bøf omviklet med seranoskinke.

Foto: Sara

(Opskrift til 4 personer.)

Krydrede parmesan fritter: 

6 store bagekartofler 
6 spsk. olivenolie
1½ spsk.tørret timian
1½ spsk. tørret oregano
1 spsk. tørret Rosmarin
1 spsk. Hvidløgspulver
6 spsk. parmesanost (den i pose)
lidt salt


Skær kartoflerne i fritter, skyld dem grundigt i koldt vand for at skylle stivelse af dem. Tør dem herefter ligeså grundigt, så olie og krydderiblanding kan hænge godt på. Kom fritterne i en stor pose eller to mindre og hæld olie og krydderiblanding ved. Luk posen med luft i og ryst den grundigt så det hele fordeles jævnt. Placer på bagepapir i et jævnt lag. Formentlig har du brug for at fordele det på to plader.
Bag ved 200 grader(varmluft) ca, 45 min.

Chilidressing: 

2 dl. creme fraiche 9 % 
2 spsk. sød chilisauce
1½ tsk. stærk chilisauce 
salt og peber
 
Det hele blandes sammen og smages til med salt og peber og evt. lidt ekstra chili. Serveres til fritterne.

 


 


søndag den 10. juni 2012

Vidunderlig Calzone i Italienske farver:-)

Foto: Sara
Til aften fik vi denne dejlige Calzone med spinat, tomat, mozzarella kylling og champignon i. Den smagte helt fantastisk! Fyldet fandt jeg selv på men opskriften på dejen og tomatsaucen er fra min kogebog "Hjemme hos Jamie". Jeg synes en halv Calzone er rigeligt for mig, de bliver pænt store så disse 4 kan sagtens gøre 8 almindelig sultne voksne mætte - eller som her, række til madpakker dagen efter også!

Foto: Sara

Foto: Sara

Foto: Sara
Efter en tur i ovnen ser de sådan her ud:

Foto: Sara

Og sådan ser den ud når den er skåret igennem- Mums siger jeg bare - den er altså Perfecto ;-)

Foto: Sara

Dej til 4 store Calzone:
(Jamies opskrift her er bare super, prøv den endelig)

14 g, tørgær (ca. 1½ pose)
1 spsk. rørsukker
4spsk. Olivenolie
6½ dl håndvarm vand
1 kilo proteinrigt hvedemel eller tippo 00
Eller
800 g. proteinrigt hvedemel og 200 g. Durum ( det brugte jeg)
1 strøget tsk. fint havsalt

Rør gær sukker og olivenolie ud i vandet. Lad blandingen stå et øjeblik (det begynder at skumme lidt) Kom mel og salt i en stor skål og lav en fordybning i midten. Hæld gærblandingen ned i fordybning og arbejd med en gaffel melet ind i  væsken lidt af gangen. Start i midten og arbejd dig udefter i cirkelbevægelser. Når det ikke går længere med gaflen, så ælt dejen det sidste med hænderne. Det er kun ganske lidt der er nødvendigt og du får næsten ikke dej på fingrene. Ælt til dejen er elastisk og blød. drys dejen med mel og læg den i en stor skål med viskestykke over. Lad hæve ca. en time eller til dobbelt størrelse.
Vend dejen ud på et meldrysset bord og slå den ned. Nu kan den enten bruges med det samme eller den kan stilles på køl indtil brug.

Tomatsauce:
(opskriften giver ca. 5 dl.)

Olivenolie
4 fed hvidløg i tynde skiver
1 tsk. sukker
3 dåser hele flåede tomater.
1 håndfuld friske Basilikumblade
havsalt og friskkværnet peber

Opvarm en gryde og hæld et godt skvæt olivenolie i. Svits hvidløget deri, så snart de begynder at tage farve tilsættes tomaterne og Basilikumblade rives groft ned i saucen. Smag til med sukker salt og peber.Mos tomaterne ud med grydeskeen. Så snart tomatsaucen kommer i kog, tages den af varmen og hældes gennem en sigte. Det er vigtigt at arbejde massen omhyggeligt igennem og skrabe den tykke tomatrest af undersiden af sigten. Hæld saucen tilbage i gryden og lad den reducere til ønsket konsistens. Den skal være tyk i det for ikke at sive ud af pizzaen.Så er saucen klar til brug og kan egentlig holde sig op til 6 dage i køleskabet.

Foto: Sara
Fyldet:
2 friske mozzarellakugler i tern
1 pose helbladet spinat fra frost
500 g. champignon
3 store kyllingebrystfilleter i tern
1 fed hvidløg
salt og peber
1 spsk. Allround kydderi (Santa Maria)

Kom spinaten på en varm sauterpande og varm den igennem sammen med et fed presset hvidløg, smag til med salt og friskkværnet peber. Pres væden af spinaten ved hjælp af en sigte.kom i en skål.

Steg champignon i skiver på en pande med lidt olie og smag til med salt og peber. Hæld i en skål.

steg kyllingen i lidt olie og tilsæt lidt allround kryddri- sæt til side.

Så er du klar! Del pizzadejen i 4 og rul hver dejklump til en fin cirkel. Træk den over på bagepapir før du kommer fyldet på, så du let kan trække den over på pladen. Kom tomatsauce på den ene halvdel (ikke helt ud til kanten). Derpå kylling, spinat, mozzarella i tern og champignon, evt. lidt ekstra dryp tomatsauce.
Fold den sammen og pensl overfladen i kanten med lidt vand, vend kanten rundt, så der dannes en lukning og drys med lidt durummel- pres sammen med en gaffel. Flyt over på en plade der kan ligge to på en plade.
Skru helt op for ovnen og bag i ca. 10-15 min til pizzaen har fået en gylden overflade. server resten af tomatsaucen i en skå, så man kan komme ekstra på toppen.

Velbekomme!




Sara´s lette sommerdessert

Foto: Sara


En lille og vellykket improvisation over hvad køleskabet rummede, desserten er i den mere kalorielette afdeling og smager rigtig skønt.

Ingredienser til 4 pers.

½ l. græsk yoghurt 2 %
1 tsk. vaniljekorn (usødet)
2 spsk. flydende honning
1 bakke friske hindbær
ca.12 Makroner
Lidt sherry

Fordel yoghurten i to skåle . I den ene moses hindbærne ud (gem ca. 12 til pynt) og der tilsættes vanilje og honning til begge så du har en hvid og en pink yoghurt. Knus to makroner i bunden af hvert glas og hæld lidt sherry over. Kom herefter den hvide og dernæst lyserøde ovenpå slut af med hvid og mamorer overfladen  lidt ved at trække fx. en kødnål igennem i cirkelbevægelser i overfladen. Drys lidt knust makron over. Pynt med hindbær og lidt flydende honning.Sæt på køl indtil servering.