I dag har vi fået nogle ret fantastiske "fritter"- jeg trængte til fornyelse i forhold til de mest gængse kartoffel tilbehørs opskrifter som jeg cirkler rundt mellem herhjemme:-) De her vil helt sikkert blive lavet igen!
Foto: Sara |
Først skæres kartoflerne i passende størrelse- store bagekartofler er gode til det, så kam man få nogle flotte lange pommes frites ud af det.
Foto: Sara |
Dernæst rystes kartoflerne med lidt olivenolie og parmesan/krydderi blandingen i en stor frysepose, så det fordeles godt og jævnt på alle fritterne. Herefter skal de bages i ovnen i ca. 45 min. ved 200 grader- varmluft.
Foto: Sara |
Jeg serverede de sprøde fritter sammen med en chilidressing og en god krydret bøf omviklet med seranoskinke.
Foto: Sara |
(Opskrift til 4 personer.)
Krydrede parmesan fritter:
6 store bagekartofler6 spsk. olivenolie
1½ spsk.tørret timian
1½ spsk. tørret oregano
1 spsk. tørret Rosmarin
1 spsk. Hvidløgspulver
6 spsk. parmesanost (den i pose)
lidt salt
Skær kartoflerne i fritter, skyld dem grundigt i koldt vand for at skylle stivelse af dem. Tør dem herefter ligeså grundigt, så olie og krydderiblanding kan hænge godt på. Kom fritterne i en stor pose eller to mindre og hæld olie og krydderiblanding ved. Luk posen med luft i og ryst den grundigt så det hele fordeles jævnt. Placer på bagepapir i et jævnt lag. Formentlig har du brug for at fordele det på to plader.
Bag ved 200 grader(varmluft) ca, 45 min.
Chilidressing:
2 dl. creme fraiche 9 %2 spsk. sød chilisauce
1½ tsk. stærk chilisauce
salt og peber
Det hele blandes sammen og smages til med salt og peber og evt. lidt ekstra chili. Serveres til fritterne.
Uhmm, de lyder lækre :-)
SvarSletMange hilsner
Birthe
Tak- kan varmt anbefales!
SletKh Sara