tirsdag den 12. juni 2012

Vanedannende krydrede parmesan fritter m. chilidressing.

I dag har vi fået nogle ret fantastiske "fritter"- jeg trængte til fornyelse i forhold til de mest gængse kartoffel tilbehørs opskrifter som jeg cirkler rundt mellem herhjemme:-) De her vil helt sikkert blive lavet igen!

Foto: Sara

Først skæres kartoflerne i passende størrelse- store bagekartofler er gode til det, så kam man få nogle flotte lange pommes frites ud af det.


Foto: Sara
Dernæst rystes kartoflerne med lidt olivenolie og parmesan/krydderi blandingen i en stor frysepose, så det fordeles godt og jævnt på alle fritterne. Herefter skal de bages i ovnen i ca. 45 min. ved 200 grader- varmluft.

Foto: Sara
Jeg serverede de sprøde fritter sammen med en chilidressing og en god krydret bøf omviklet med seranoskinke.

Foto: Sara

(Opskrift til 4 personer.)

Krydrede parmesan fritter: 

6 store bagekartofler 
6 spsk. olivenolie
1½ spsk.tørret timian
1½ spsk. tørret oregano
1 spsk. tørret Rosmarin
1 spsk. Hvidløgspulver
6 spsk. parmesanost (den i pose)
lidt salt


Skær kartoflerne i fritter, skyld dem grundigt i koldt vand for at skylle stivelse af dem. Tør dem herefter ligeså grundigt, så olie og krydderiblanding kan hænge godt på. Kom fritterne i en stor pose eller to mindre og hæld olie og krydderiblanding ved. Luk posen med luft i og ryst den grundigt så det hele fordeles jævnt. Placer på bagepapir i et jævnt lag. Formentlig har du brug for at fordele det på to plader.
Bag ved 200 grader(varmluft) ca, 45 min.

Chilidressing: 

2 dl. creme fraiche 9 % 
2 spsk. sød chilisauce
1½ tsk. stærk chilisauce 
salt og peber
 
Det hele blandes sammen og smages til med salt og peber og evt. lidt ekstra chili. Serveres til fritterne.

 


 


2 kommentarer:

  1. Uhmm, de lyder lækre :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak- kan varmt anbefales!
      Kh Sara

      Slet