søndag den 10. juni 2012

Vidunderlig Calzone i Italienske farver:-)

Foto: Sara
Til aften fik vi denne dejlige Calzone med spinat, tomat, mozzarella kylling og champignon i. Den smagte helt fantastisk! Fyldet fandt jeg selv på men opskriften på dejen og tomatsaucen er fra min kogebog "Hjemme hos Jamie". Jeg synes en halv Calzone er rigeligt for mig, de bliver pænt store så disse 4 kan sagtens gøre 8 almindelig sultne voksne mætte - eller som her, række til madpakker dagen efter også!

Foto: Sara

Foto: Sara

Foto: Sara
Efter en tur i ovnen ser de sådan her ud:

Foto: Sara

Og sådan ser den ud når den er skåret igennem- Mums siger jeg bare - den er altså Perfecto ;-)

Foto: Sara

Dej til 4 store Calzone:
(Jamies opskrift her er bare super, prøv den endelig)

14 g, tørgær (ca. 1½ pose)
1 spsk. rørsukker
4spsk. Olivenolie
6½ dl håndvarm vand
1 kilo proteinrigt hvedemel eller tippo 00
Eller
800 g. proteinrigt hvedemel og 200 g. Durum ( det brugte jeg)
1 strøget tsk. fint havsalt

Rør gær sukker og olivenolie ud i vandet. Lad blandingen stå et øjeblik (det begynder at skumme lidt) Kom mel og salt i en stor skål og lav en fordybning i midten. Hæld gærblandingen ned i fordybning og arbejd med en gaffel melet ind i  væsken lidt af gangen. Start i midten og arbejd dig udefter i cirkelbevægelser. Når det ikke går længere med gaflen, så ælt dejen det sidste med hænderne. Det er kun ganske lidt der er nødvendigt og du får næsten ikke dej på fingrene. Ælt til dejen er elastisk og blød. drys dejen med mel og læg den i en stor skål med viskestykke over. Lad hæve ca. en time eller til dobbelt størrelse.
Vend dejen ud på et meldrysset bord og slå den ned. Nu kan den enten bruges med det samme eller den kan stilles på køl indtil brug.

Tomatsauce:
(opskriften giver ca. 5 dl.)

Olivenolie
4 fed hvidløg i tynde skiver
1 tsk. sukker
3 dåser hele flåede tomater.
1 håndfuld friske Basilikumblade
havsalt og friskkværnet peber

Opvarm en gryde og hæld et godt skvæt olivenolie i. Svits hvidløget deri, så snart de begynder at tage farve tilsættes tomaterne og Basilikumblade rives groft ned i saucen. Smag til med sukker salt og peber.Mos tomaterne ud med grydeskeen. Så snart tomatsaucen kommer i kog, tages den af varmen og hældes gennem en sigte. Det er vigtigt at arbejde massen omhyggeligt igennem og skrabe den tykke tomatrest af undersiden af sigten. Hæld saucen tilbage i gryden og lad den reducere til ønsket konsistens. Den skal være tyk i det for ikke at sive ud af pizzaen.Så er saucen klar til brug og kan egentlig holde sig op til 6 dage i køleskabet.

Foto: Sara
Fyldet:
2 friske mozzarellakugler i tern
1 pose helbladet spinat fra frost
500 g. champignon
3 store kyllingebrystfilleter i tern
1 fed hvidløg
salt og peber
1 spsk. Allround kydderi (Santa Maria)

Kom spinaten på en varm sauterpande og varm den igennem sammen med et fed presset hvidløg, smag til med salt og friskkværnet peber. Pres væden af spinaten ved hjælp af en sigte.kom i en skål.

Steg champignon i skiver på en pande med lidt olie og smag til med salt og peber. Hæld i en skål.

steg kyllingen i lidt olie og tilsæt lidt allround kryddri- sæt til side.

Så er du klar! Del pizzadejen i 4 og rul hver dejklump til en fin cirkel. Træk den over på bagepapir før du kommer fyldet på, så du let kan trække den over på pladen. Kom tomatsauce på den ene halvdel (ikke helt ud til kanten). Derpå kylling, spinat, mozzarella i tern og champignon, evt. lidt ekstra dryp tomatsauce.
Fold den sammen og pensl overfladen i kanten med lidt vand, vend kanten rundt, så der dannes en lukning og drys med lidt durummel- pres sammen med en gaffel. Flyt over på en plade der kan ligge to på en plade.
Skru helt op for ovnen og bag i ca. 10-15 min til pizzaen har fået en gylden overflade. server resten af tomatsaucen i en skå, så man kan komme ekstra på toppen.

Velbekomme!
Ingen kommentarer:

Send en kommentar