fredag den 15. juni 2012

Ny Nordisk pizza med bacon løg og æble.

Nogle gange er det altså sjovt at prøve andre variationer af en en ellers elsket ret. Denne er lige i skabet og faldt i god jord hos både voksne og børn herhjemme. Egentlig er opskriften vel nærmest en variation over Tarte Flambée som stammer fra Alsace. Et glas køligt hvidvin fra området vil helt sikkert også være en god følgesvend :-)

Foto: Sara


Foto: Sara

Efter en tur i ovnen ser den sådan her ud. Jeg dryssede lidt Rucola over ved servering- det synes jeg altid er lækkert :-)

Foto: Sara
Opskriften er stor nok til to store pizzaer.

Dej:
8 dl Mel
1½ tsk salt
1 tsk sukker
½ pakke tørgær
4 dl. vand (lunken) 

Bland mel, salt sukker og tørgær i en stor skål tilsæt vandet og ælt dejen med rørmaskine på laveste hastighed i ca. 1 min- tilsæt mere vand/mel om nødvendigt.
lad hvile 5 min. og ælt den så videre på laveste trin i ca. 5 min indtil dejen begynder at slippe kanterne og forme en rund kugle. Tag dejkuglen ud på meldrysset bord og ælt den færdig.Lad herefter dejen hæve overdækket i skålen i 3-4 timer til dobbelt størrelse. Nu er den klar til brug- men har du god tid- så bliver den faktisk endnu bedre og lettere at arbejde med, hvis den overnatter i køleskabet med en pose over skålen. Når du skal bruge dejen, deles den i to eller flere efter ønsket størrelse og rulles tyndt ud. Placeres på bagepapir.

Cremefraichedressing til bunden:
2 dl. creme fraiche
1 tsk. frisk revet muskatnød
salt og peber
1 fed hvidløg, presset.

Bland alle ingredienser til dressingen. Dressingen smøres i et tyndt lag på pizzabunden, som du normalt ville gøre med tomatsaucen.

Fyld:
2 løg, tynde skiver
10 skiver(ca. 200 g) tørsaltet bacon af god kvalitet skåret i mindre stykker.
1 æble i tynde skiver
1 stykke emmenthaler eller Gruyere
3 stilke rosmarin
Evt. Lidt Rucola til at drysse over ved servering

Start med at stege baconen lidt gylden på en varm pande, når det har fået lidt farve sættes det til side. Derefter klares løgene i lidt olie, de skal ikke tage farve.

Fordel bacon ovenpå pizzabunden der er smurt med cremefraiche dressingen. Fordel herefter løg og hakket rosmarin ovenpå. Slut af med den revne ost på toppen og drys med lidt salt og friskkværnet peber.

Bag i ovnen ved 250 grader ca. 15 min til bunden er sprød og gylden. Server med det samme.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar