Foto: Sara |
Jeg lavede kun halv portion af salaten og der var rigeligt til os. Desuden brugte jeg light produkter- altså cheasy creme fraiche og Hellmann light. Jeg synes det fungerede helt fint.
Foto: Sara |
Det lækre møre og saftige kød smager jo næsten uforskammet godt- man kunne jo blive ved med at sidde at smånippe af det, men lidt disciplin må man jo udvise- så resterne røg i køleskabet og lidt i børnenes madpakker.
Foto: Sara |
Herlighederne blev serveret i nogle gode hjemmebagte burgerboller og dertil også lidt forskellige salatblade, revet gulerod, agurk m.m. MUMS- et skønt måltid.
Opskriften på Pulled pork er den samme som jeg tidligere har posted på bloggen, du kan se den lige her: som man siger "If it ain´t broke dont´t fix it" og jeg synes den fungerer rigtig godt. Dog fik kødet denne gang lov at marinere i 1½ døgn og jeg gav den 8 timer ved 100 grader i stegegryde med låg og ca. to timer ved 110 uden låg for at danne skorpe.(ikke varmluft).
Til bollerne brugte jeg en opskrift fra Amo:
Burgerboller ca. 16 stk.
300 g. Hvedemel
200 g. fuldkornshvedemel
150 g. margarine
50 g. gær
2½ dl Mælk
1 tsk salt
Lun mælken og opløs gæren heri. Kom mel og de øvrige ingredienser i og ælt dejen til den er smidig og glat. lad hæve i ca. 40 min. Slå dejen ned og del i to klumper som hver rulles til en pølse og deles i 8 stykker ialt 16 boller. lad dem efterhæve på en plade med bagepapir i ca. 40 min. og pensl dem derefter med lidt æggehvide og drys med sesamfrø. Bag 10-15 min ved 230 grader (varmluft).
Æble/porresalat:
4-6 personer
4-6 personer
400 g creme fraiche ( jeg brugte 6%)
1½ dl god mayo (light)
1 spsk citronsaft
1 tsk røde chiliflager
salt og friskkværnet peber
2 porrer - renset grundigt og skåret i tynde ringe
3-4 sprøde æbler i små tern.
1½ dl god mayo (light)
1 spsk citronsaft
1 tsk røde chiliflager
salt og friskkværnet peber
2 porrer - renset grundigt og skåret i tynde ringe
3-4 sprøde æbler i små tern.
Dressingen røres sammen af creme fraiche og mayonnaise, og smages til med citronsaft, chili, salt og peber.Porrer og æbler blandes i, og salaten trækker på køl til serveringen.
Her var den jo :-) Dejligt det var en succes med salaten - synes også den er lidt mere frisk end coleslaw, som godt kan have en tendens til at virke for sød.
SvarSletDen er bare rigtig god- helt sikkert ikke sidste gang at jeg laver den salat- tak for opskriften :-)
Slet