lørdag den 30. juni 2012

Kartofler m. Rucola, citronolie og pinjekerner.

Foto: Sara

Vi fik denne skønne salat fra bogen "suveræne salater" til aften sammen med en god pølse fra slagteren og det fletbrød jeg havde bagt tidligere. Jeg ville gerne have fundet en god citron/olivenolie til den- men det var udsolgt men skallen fra en friskrevet øko. citron og en god olivenolie som lige fik lov til at trække sammen i nogle timer, gav et rigtig godt resultat. Smid nogle af sommeren skønne nye kartofler i denne salat, det vil du ikke fortryde!


Foto: Sara

Ingredienser:

900 g, kogte små nye kartofler.
30 g. pinjekerner ( jeg bugte en hel pose - elsker dem!)
1 bundt Rucola
2 spsk. god citronolivenolie 
(eller 2 spsk. olivenolie og 1 tsk fintrevet citronskal)
1½ spsk. friskpresset citronsaft
Salt og friskkværnet peber

Kog kartoflerne, pil og afkøl dem. Skær dem i skiver eller mindre stykker. Rist pinjekerner på en tør pande til de er gyldne.
Skyl Rucolaen og fjern de groveste stilke. bræk i lidt mindre stykker.
Vend kartoflerne med alle ingredienser på nær pinjekerner og Rucola og lad dem gerne stå at trække lidt. Lige inden servering, vendes Rucolaen og de ristede pinjekerner i og det hele vendes sammen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar