søndag den 24. juni 2012

Dejligt Speltbrød med solsikkekerner.

Foto: Sara

 Et dejligt, nemt og smagfuldt brød som egner sig godt til morgenbordet.

Foto: sara

Ingredienser:

50 g. gær
1½ tsk Salt
1 tsk sukker
4 spsk. Rapsolie
3 dl. Vand (tempereret)
250 g. Fuldkornsspeltmel.
500 g. Hvedemel
100 g, solsikkekerner

Opløs Gæren i vandet. tilsæt salt og sukker og olie. Bland fuldkornspeltmelet i og rør rundt. Tilsæt solsikkekerner og derefter hvedemelet lidt af gangen, Det er lidt forskelligt afhængigt af mel m.m. hvor meget mel dejen kan tage. Ælt dejen glat og smidig. Lad hæve tildækket i ca.1 time til dobbelt størrelse.
Kom dejen i en form, hvis du har sådan en, jeg brugte min Eva Trio Rugbrødsform, Glat overfladen lidt. Har du ikke en form bager du det bare som et eller to brød på bagepapir.
Lad efterhæve ca. 40 min og bag det derefter 20-30 min ved 200 grader (varmluft). Tag ud af formen og lad brødet køle af før det skæres.

Foto: Sara



Ingen kommentarer:

Send en kommentar