søndag den 11. februar 2024

Gammeldags fastelavnsboller m. vaniljecreme, remonce og chokolade.


Det smager skønt med hjemmelavede fastelavnsboller og de fleste år bager jeg en portion og smider lidt i fryseren også. Det er måske lidt mere krævende med det forskellige fyld der skal laves m.m. men jeg synes det er det værd og smager så meget bedre :-)


Foto; Sara B. Hansen.

 12 stk.  fastelavnsboller:

Dej:

300 g. smør

500 g, hvedemel

1 tsk stødt kardemomme

1 spsk. lyst rørsukker.

2½ dl mælk

40 g. gær

2 mellemstore æg.


Remonce fyld:

100 g. god marcipan ( min 60% mandler)

60 g. sukker

100 g. blødt smør

ca. 50 g. god mørk chokolade


Kagecreme:

2,5 dl. sødmælk

3 æggeblommer

75 g. sukker

1/2- 1 vaniljestang

20 g majsstivelse


Pynt: 

75g. god mørk chokolade

1 spsk. smør

1 spsk. flormelis

Evt. Lidt kogende vand

evt. div. krymmel og hakkede nødder


Dej;
Smuldr smør og mel sammen til det har en parmesanligenende struktur. Tilsæt kardemomme og sukker. Lun mælken og rør gæren ud i denne.  Bland mælken i dejen sammen med æggene og ælt til dejen er blank og smidig. Lad hæve lunt og overdækket i 30 min.

Creme:

Flæk vaniljestangen og kog mælken med kornene og stangen i. Pisk æggeblommer og sukker helt hvide og stive. Tilsæt majsstivelsen uden at piske, den skal bare vendes i. Hæld den kogende mælk (uden selve vaniljestangen) ned i æggemassen. Hæld derefter over i gryden igen. Kog op under kraftig piskning, til cremen tykner. Lad køle før brug. Kan holde nogle dage i køleskab.

Remonce:

Bland marcipanen med sukker og den bløde smør, jeg rev den på den grove side. Rør blot til den lige akkurat hænger sammen.

Foto; Sara B. Hansen.

Rul dejen ud til et stort rekttangel på ca. 45 x 30 og skær ud i 12 firkanter. Læg først en lille klar creme i midten af hver firkant, derpå en tsk.marcipanremonce og så et lille stykke mørkt chokolade.Fold hjørnerne mod hinanden og tryk samlingerne sammen. Placer med samlingen nedaf på bageplade, Fortsæt på denne vis, til alt dejen er brugt. Lad efterhæve i ca. 20-30 min.

Foto; Sara B. Hansen.

Foto; Sara B. Hansen.


Bag ved 200 grader i ca. 15 min. Lad efterfølgende bollerne køle ca. 10 min. inden du pynter med smeltet mørk chokolade , blandet med smør og flormelis og evt. lidt kogende vand, hvor chokoladen ligesom bliver fast. Herefter pyntes med diverse drys eller pynt.

Foto; Sara B. Hansen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar