Kongelig lagkage I morgen skal vi som så mange andre følge kronskiftet og jeg fik derfor lyst til at markere det! Overvejede først at bage en prinsesstårta- men blev enig med mig selv om at den selvfølgelig måtte være kongeblå i stedet og have en gul krone. Så fyldet blev blåbær og hjemmelavet vaniljecreme, men ellers har jeg egentlig taget udgangspunkt i opskrift på prinsesstårta opskriften som tidligere er delt. Jeg kan desværre ikke præsentere “ snittet” da jeg ikke vil skære før i morgen
Ingredienser:
Lagkagebunde:
150 g. blødt
smør
150 g.
rørsukker
4 æg
75 g
kartoffelmel
75 g. hvedemel
1 tsk.
bagepulver
1 tsk.
vaniljepasta, vaniljesukker eller ½ frisk vaniljestang
Marcipanlåg:
400 g.
marcipan
200 g.
flormelis
60 g.
glukosesirup
Blå
pasta/frugtfarve
Creme:
3 dl sødmælk
1/2 stang
vanilje
4 æggeblommer
70 g sukker
2 spsk.
Maizena
2- 3 spsk.
flødeskum
Desuden:
Blåbærmarmelade
1/4 l. fløde,
pisket til skum.
Ekstra
marcipan (ca. 200 g.)
til at lave
rose og blade samt kongekrone. som farves med rød, grøn og gul frugtfarve.
Kagebunde:
Pisk smør og
sukker luftig og blødt med en håndmixer. tilsæt æggene et af gangen og pisk
imellem hver æg. Sigt mel, Kartoffelmel samt bagepulver i og vend dejen sammen.
Kom den i den smurte springform og bag i midten af ovnen ved 200
grader(varmluft) i ca. 20 min. Mærk efter med en kødnål eller lignede at der
ikke hænger noget ved. Lad bunde køle, inden den deles i tre med en god
brødkniv.
Vaniljecreme:
Del vaniljestangen
og skrab kornene ud. Mas dem ud sammen med 1 tsk. sukker og den flade side af
en lille kniv. Kom mælk og vanilje + den tomme stang i en lille gryde og bring
det i kog.
Pisk
æggeblommer og sukker hvidt og luftigt.Tilsæt maizena mel.Når mælken koger,
hældes den i æggemassen,mens der piskes.Hæld derefter hele blandingen tilbage i
gryden og varm det op under meget konstant omrøring. Lad det koge ca. 1-2
minutter eller til du synes, at cremen har en fin konsistens, den skal blive
lidt tyk i det.Fisk den tomme vaniljestang op. sæt film over cremen og lad den
køle ned. Rør herefter cremen godt op og tilsæt nogle spsk. flødeskum som
vendes i med lette bevægelser.
Marcipanlåg:
Ælt marcipan
og øvrige ingredienser godt sammen, brug gerne handsker da den blå frugtfarve
er lidt hidsig og så undgår du også klistrede hænder. Tilsæt farven lidt af
gangen til ønsket farve er opnået.
Klip to
fryseposer op og rul låget ud mellem de to plastiklag. Det gør det meget
lettere. Fjern det øverste lag når du skal lægge låg på kagen, vend
marcipansiden mod kagen og træk forsigtigt det andet lag af når låget har ramt
kagen. Så kan det marcipanlåget foldes omkring.
Placer en bund
på et fad. Smør blåbær på og derefter et lag creme som forsigtigt bredes ud.
Dernæst endnu
en bunde med blåbær og creme. Kom nu et lag flødeskum på. Det skal rundes så
det fylder lidt på toppen som et lille bjerg.Kom den øverste buede lagkagebund
ovenpå. kagen har nu en flot høj bue på toppen. Smør resten af kagecremen
ovenpå, stadig med lidt ekstra fylde/bue på toppen. Smør også siderne af kagen.
Kom
marcipanlåget over ( se beskrivelse længere oppe) og klem det stille og roligt
om kagen. Skær den overskydende marcipanmasse af.
Farv en lille
smule marcipan med grøn farve til blade marcipan ud og skær små blade, lav
mønster med en kniv på bladet.
Farv marcipan
rød og rul ud. Stik ca.10 små runde cirkler ud med et lille snapseglas. Rul den
ene løst sammen som rosens midte og fold derefter de runde cirkler udenpå i
lag. så du får en rose.
Rul den lidt
rundt i bunden, så stilken får en slags "stilk" og alle blade holdes
sammen. Skær den af lige under rosen så den får en flad bund.
Fugt bladene
lidt på undersiden med koldt vand og "klister dem på". Gør det sammen
med rosen og lim den på i midten.
Kongekrone
laves på samme måde som Låget blot med gul farve og ca. 150 g. Marcipan.
Rulles ud til en lang strimmel, skær kanter lige og lav kongekronetakker.
Sættes rundt om kagen.
Lad gerne
kagen stå på køl nogle timer inden servering
Ingen kommentarer:
Send en kommentar