fredag den 27. august 2021

Kikærtepandekager m. champignon & spinat:

Foto: Sara B. Hansen.

En skøn hverdagsret, som smager dejligt og mætter godt. Der skal ikke bruges hverken æg eller mælk i pandekagerne - blot kikærtemel, vand og krydderier og så lidt olie. Egentlig utroligt at man kan lave en virkelig velsamgende og god madpandekage så nemt!

4 dl. Kikærtemel
5-6 dl. Vand 
Lidt havsalt
1,5 tsk. Koriander
1,5 tsk. Spidskommen
2 spsk. olie f.eks. Olivenolie

Foto: Sara B. Hansen.


Sigt kikærtemel ned i en skål og pisk sammen med krydderier og vand. Kom kun lidt vand i ad gangen. 

Til den første pandekage, kom en smule olie på panden. Derefter bør det ikke være nødvendigt. Brug gerne en god pandekagepande og vend først, når pandekagen er helt stivnet ovenpå.



Foto: Sara B. Hansen.


Champignon & spinatfyld:


500 g. Champignon i 0,5 cm. skiver

Olivenolie

300 g. Helbladet spinat fra Frost

1/2 terning grøntsagsboullion 

1 løg, hakket fint

1 fed hvidløg, knust

Salt og peber

Lidt tørret chili

2 dl. Mornaysauce


Frisk parmesanost og evt. tomater i skiver og lidt frisk chili, tørret oregano.


Foto: Sara B. Hansen.



Steg champignonskiver på en varm pande med lidt olie- drys med salt og peber.

Når gyldne overfør til tallerken.

Svits løg nogle min. Herefter tilsættes spinat og hvidløg samt mornaysauce. Smag til med salt og peber og boullion. 


Rul hver pandekage med champignon & spinatfyld og placer i et ovnfast fad med bagepapir. Drys med revet ost og tomatskiver, chili og lidt oregano. Gratiner i en 200 grader var ovn(varmluft) i ca. 10 min. 


Server med salat 


Foto: Sara B. Hansen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar