Foto: Sara B. Hansen. |
Foto: Sara B. Hansen |
Ingredienser:
1 rundt græsk brød pr. person
Hummus:
1 dåse kikærter
1 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
2 spsk. thahin
saft af ½ citron
lidt spidskommen
Salt og friskkværnet peber
Røget paprika
bredbladet persille el. koriander
ca. 1½ dl. vand til at justere hummus konsistens
Grillede grøntsager:
1 squash
1 lille agurk
1 rød peberfrugt
1 bundt grønne asparges
olivenolie evt. krydret lidt med hvad du kan lide
Dukkah krydderi
Grønt iøvrigt:
forskellige tomater vendt med lidt olivenolie salt og peber samt basislikumblade.
Salat eller som her store spinatbalde skåret i strimler
rødløg i skiver
Evt. Finthakkede saltsyltede citroner med frisk hakket mynte, og organo
Foto: Sara B. Hansen |
Start med at komme kikærter, citronsaft, hvidløg, thahin i en blender eller brug stavblender. Juster konsistensen med vand til den er som du kan lide den. Smag til med spidskommen, salt og peber.
Kom i en skål og pynt med røget paprika, persille/koriander og lidt god olivenolie.
Klargør alle grøntsager til grillen. Pensles lidt med olivenolieog grilles. Asparges skal ikke have mere end nogel min. så de bllot lige skifter farve og får fine sorte striber, agursk og squash lidt længere tid og peberfrugten til skrællen er sor og bobler op så den kan tærkkes af. Skær i passende stykker og krydres med friskkværet peber, sal og dukkah.
Til sidst lunes brødene på grillen og det hele serverers ved bordet som et skønt tag selv bord af glade farver og vellsmagende grøntsager. Kom humus på brødet. spinat/salat og top så med alt det andet grønne og gode:-)
Foto: Sara B. Hansen. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar