Foto: Sara B. Hansen. |
Ingredienser:
Mørdej;
100 g Smør
75 g Flormelis
125 g Hvedemel
1 Æggeblomme
Marcipancreme
3 Æg
75 g Sukker
1 stang vanilje,kornene
100 g Marcipan, revet groft
1.5 dl. creme fraiche 5 %
3- 4 Pærer
Drys:
2 spsk. mandelstykker el. flager
1 spsk. Kanelsukker
Foto: Sara B. Hansen. |
Fremgangsmåde:
Bland mel og formelis sammen i en skål og tilsæt smør
i mindre tern, og smuldr det ud i melet
med fingrene. dejen samles med æggeblommen og ælt
hurtigt sammen.Dæk til og sæt den i køleskab ca.
30 min.
Rul dejen tyndt ud imellem 2 stykker bagepapir.
Træk det ene stykke papir af og vend over på en
tærteform, det er ikke nædvendigt at smøre, da dejen er fed. Træk papiret af, og pres dejen godt
op ad kanterne.
Pisk æg sammen med creme fraiche, sukker, vaniljekorn og vend til sidst den groft revne marcipan i.
Skræl pærerne, fjern kernehuset, og skær dem i kvarte.
Kom marcipancremen i tærteformen, fordel pærerne tæt i en cirkelform. Drys med kanelsukker og derefter mandler. Bag ca. 40 min. ved 185° varmluft til fast og gylden.
Server tærten lun med cremefraiche eller
vaniljeis til.
Foto: Sara B. Hansen. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar