lørdag den 13. juni 2020

Aloo Gobi- Indisk ret med kartoffel og blomkål.




Foto: Sara B. Hansen.
Denne ret er virkelig lækker og var så oplagt at lave, da jeg havde kogt kartofler på forhånd som jeg ikke havde fået brugt. Jeg høster mange habanero chilier for tiden- så de ryger i alt hvad jeg laver- men skru endelig op eller ned alt efter hvad du/I kan lide hjemme hos jer.


Ingredienser 4 personer:

400 g. kartofler
1 blomkål, skåret i buketter
1 stort løg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakket
1 frisk chili rød eller grøn, hakket
1 tsk gurkemeje, stødt
2 spsk ingefær, fintrevet
1 tsk garam masala
2 tsk spidskommen
1 tsk koriander, stødt
1 dåse hakkede cherry tomater
1 spsk olivenolie, til stegning
Salt og sort peber, friskkværnet
1/2 lime, saften
2 spsk. Sesam/sort nigellafrø blanding
Hakket persille

Tilbehør: evt. et spejlæg

 
Foto: Sara B. Hansen.

Kog kartoflerne til de er knap møre (de kan også koges på forhånd hvis retten skal gå hurtigt).

Sauter løg, hvidløg, ingefær og chili i lidt olie på en sauterpande, til løgene er klare og bløde. Tilsæt spidskommen, koriander, gurkemeje og garam masala

Tilsæt de hakkede tomater, kartofler i tern og blomkålsbuketter og lad det simre under låg i 20 minutter.

Smag retten til med salt, friskkværnet peber og limesaft. Drys med persille og nigellafrø/sesam.

Det smager også godt med et spejlæg til 😊

Foto: Sara B. Hansen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar