søndag den 1. september 2019

Klassisk spaghetti carbonara

Foto: Sara B. Hansen

Drengene fik lov at vælge mad i dag og det skulle være denne gode og nemme Carbobara- helt klassisk med få ingredienser.
Jeg skal gerne indrømme, at jeg selv tidligere har lavet versioner med lidt fløde tilsat og andre krydderier.
Har også tidligere tænkt, at den hellere lige måtte få et par minutter mere for at være sikker på det var godt varmt- BUT DON`T :-)
Carbonara skal være cremet og lækker og æggene på ingen måde koagolere. Det er jo ikke spaghetti med røræg man går efter.

Jeg serverede med en lækker tomatsalat og lidt flute til.

Foto: Sara B. Hansen

ingredienser (4 personer):


400 gram spaghetti af god kvalitet

Ekstra jomfru olivenolie 

150 gram guanciale el. pancetta hvis det kan skafes og eller blot en god bacon(helt stykke)

4 æg

100 gram revet parmesanost

Sort peber

Salt

Foto: Sara B. Hansen



Sæt pastavandet over.

Skær bacon i tern og læg det i en stor pande med lidt olivenolie. Steg baconen sprød.

Hæld æg, reven parmesan og parmesanost samt friskkværnet sort peber i en skål og pisk det sammen med en gaffel.

sæt en stor gryde vand over. Når pastavandet koger, tilsættes salt og spaghetti i. Rør undervejs. 

Når pastaen er kogt, hældes vandet fra, gem lige en lille smule til evt. at tilsætte.Hæld pastaen på panden og bland den med baconen.

Hæld æggeblandingen på panden og bland retten i cirka et minut på blusset.

Server straks. Drys retten med revet parmesanost og friskkværnet sort peber.

Foto: Sara B. Hansen


Find også mine opskrifter på min FACEBOOK side, så er du sikker på at se når der er lagt nyt på :-)

Foto: Sara B. Hansen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar