tirsdag den 20. august 2019

Sprøde ovnbagte forårsruller i filodej.

Foto: Sara B. Hansen
Aftensmaden i dag var med udnyttelse af diverse rester. Masser af grøntsager og en lille rest kylling.
De sunde og lækre forårsruller, er rullet i fedtfattig filodej og stegt i ovnen. Server med lidt salat og ris til samt soya og chilisauce.



Foto: Sara B. Hansen


Ingredienser 4 personer:

300 g kylling, jeg brugte en rest.
½ spidskål, fintsnittet
2 gulerødder, groftrevet
1 majskolbe, kerner skåret af

1/4 blomkål skåret i mindre stykker
1 grøn peberfrugt
2 små løg i tern
1 fed hvidløg

2 spsk. soya
1 spsk. Fishsauce3 cm frisk ingefær finthakket
1½ tsk. spidskommen1½ spsk. stærk karry
Salt og peber
olivenolie
1½ pakke frisk filodej.



Tilbehør: ris og salat, edamamebønner vendt med lidt limesaft og peber.



Svits grøntsager og kylling i lidt olivenolie på en hed pande og tilsæt krydderier, soya og fishsauce samt salt og peber. Når det har fået lidt farve, sættes låg over og det småsimrer i 10 min.
Lad fyldet køle lidt.


Skær eller klip filodejen i stykker der er ca. 18 x 18 cm. så du kan lave  ca. 12 ruller som hver skal have et dobbelt lag filodej.

Læg et rent klæde eller en bakke på bordet, placer et lag filodej derpå, pensles med lidt olie og det næste lag filodej kommes ovenpå så det klistrer sammen, pensles atter ovenpå med lidt olie. Kom ca. 3 spsk. fyld på  yderst til vestre, men ca 1½ cm til kanten.

Fold et lille snip over fyldet fra hver ende og rul dem sammen så du får en rulle. Pensles med lidt olie så den klistrer sammen og placeres med samlingen ned af på en plade med bagepapir. Fortsæt på samme måde til alle ruller er lavet.


Bages ca. 15-20 min ved 200 grader til sprøde og gyldne.



Foto: Sara B. Hansen


Find også mine opskrifter på min FACEBOOK side, så er du sikker på at se når der er lagt nyt på :-)



Ingen kommentarer:

Send en kommentar