lørdag den 17. august 2019

Sprød filodejsrulle m. grøntsager og kebab, serveret m. gulerods- og kartoffelrøsti og rød mojo.

Foto: Sara B. Hansen
Super lækker og smagfuld aftensmad, stærkt inspireret af en Klaus Holm opskrift jeg så- men som altid med min egen tilpasning.
Den sprøde filodej og fyldet er så lækkert sammen og den store flade røsti har jeg planer om også at prøve med i andre retter.

Den røde mojo er så nem og god at lave selv og kan bruges til alt muligt; vend den med pasta, dyp dine grøntsager deri eller smør sandwichbollen med det. Mojo smager også helt vidunderligt til kylling eler fisk.


Foto: Sara B. Hansen
Ingredienser 4 personer:

Rød Mojo:
3 røde peberfrugter
½ dl. god olivenolie
2 fed hvidløg
1½ dl. solsikkekerner
1 tsk. røget paprika
1 tsk. spidskommen
Salt og Peber
2 små friske røde chilier
1 spsk. æbleeddike

Filodejsrulle:
1 hvidløgsolie på spray
1 pakke frisk filodej
½ fintsnittet spidskål rød
½ fintsnittet spidskål alm.
1 groftrevet gulerod
Evt. lidt hakket grønkål
Kebab ca. ½ pose (fra frost)
6 små cherrytomater
Salt og peber
Lidt æg til pensling

Røsti:
3 store gulerødder, revet groft
4 alm. kartofler, revet groft
1 dl. revet ost fx. cheddar
1 lille bundt dild, hakket
3 æg
1 tsk. spidskommen
Salt og peber
chilflager
Olie til stegning


Start med at lave mojo; den kan også sagtens laves i god tid, den holder sig fint en 5-7 dage på køl i tætsluttende beholder.
Rens og skær de røde perberfrugter i stykker. Varm lidt af olien op i en tykbundet gryde og ved god varme svitses peberfrugten så den tager farve, tilsæt hvidløg i grove stykker, chili,solsikkekerner og krydderier og svits videre i 10 min. Kom det hele i en blender sammen med resten af olien og blend det til en jævn masse.

Riv gulerødder og kartoffel groft og bland med hakket dild, revet ost, krydderier samt æg.
Varm en lile pande op evt. pandekagepande og spray med lidt olie. Fordel 2 store spiseskefulde på panden og mas det fladt. Lad stege gyldent på den ene side. Brug en palet til at løsne den lidt, spray evt. med lidt mere olie. Ryst panden let så den ikke hænger ved. Vend den og steg videre. Fortsat sådan med de tre næste. Kan holdes varme i ovnen på en plade med bagepapir.
Foto: Sara B. Hansen


Foto: Sara B. Hansen

Pak filodejen ud og bred den ud på et stykke bagepapir. Hver lag sprayes med hvidløgsolie og smøres med lidt mojo. Til sidst kommes det snittede kål, gulerod og kebabkød på midten af dejen, tomater fordeles og der sprayes lidt hvidløgsolie over. Drys med salt og peber. Fold hver ende lidt ind over fyldet og rul den så sammen. Placer på en  ovnplade på bagepapir med samlingen nedaf. 
Overfladen pensles med lidt æg. Evt. kan du bare dyppe penslen i den æggemasse der er ved røstien, da det kune er ganske lidt der skal til.

Sæt i ovnen ved 200 grader og bag ca. 20-25 min til den er sprød og lækker. Skær i tykke skiver med en takket brødkniv.


Foto: Sara B. Hansen

Server Filodejsrullen ovenpå røsti med lidt ekstra salat og mojo.

Find også mine opskrifter på min FACEBOOK side, så er du sikker på at se når der er lagt nyt på :-)


Foto: Sara B. Hansen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar