onsdag den 14. august 2019

Shatshuka med masser af grøntsager.

Foto: Sara B. Hansen
Shatshuka er en skøn og for tiden ret populær ret. Den stammer fra det nordafrikanske og jødiske køkken og er nationalret i Israel, hvor den også spises som morgenmad.
Der er masser af grøntsager, solmodne tomater og krydderier i og æg der porcheres i retten.
Jeg synes fint man kan tilpasse den og lege med ingredienser. Man kan koge den færdig blot med en sauterpande med låg eller alternativt sætte panden ( som skalkunne tåled det)i ovnen og færdiggøre den der. 


Denne version blev serveret som aftensmad med et godt hjemmebagt brød til, som kan opsuge den gode væde.

Ingredienser 4 personer;

5-6 solmodne tomater, skåret i mindre stykker
1 stort rødløg, hakket
2 fed hvidløg, tynde skiver
1 broccoli i mindre buketter
250 g. blandede svampe, kvarte
2 friske chilier, hakket ( små fra egen høst)
1 lille glaskål i tern
2 dl. tomatsauce fx"heinz seriously good el. flåede tomater
Salt og peber
2 tsk. Spidskommen
1 spsk. Oregano
6 æg
1 frisk mozzarella tynde skiver
Olivenolie til stegning

Garnering:
Hakket purløg og persille

Steg løgene 2 min i olien, tilsæt svampe, hvidløg og spidskommen samt oregano og steg videre i 3-4 min. 
Tilsæt hakkede friske tomater, chili,glaskål, broccoli og hvidløg samt tomatsuce. Læg låg på og lad simre 15 min. Rør et par gange undervejs.
Smag retten til og slå nu æggene ud i små fordybninger. Kom låg over og skru blusset ned på medium varme.
Nu skal retten simre stille og roligt til æggene er blevet faste  i hviden og gerne med en smilende blomme.

Det tager lidt og hvis man har travlt er det en fordel at bruge en ildfast pande, som kan gå i ovenen ved 180 -200 grader.

I denne opskrift har jeg også brugt lidt frisk mozzarella på toppen, det synes jeg er ret lækkert- men det er ikke helt traditionelt. Feta smuldret over er også godt :-)

Slut af med at drysse med friskhakket persille/purløg.

Find også mine opskrifter på min FACEBOOK side, så er du sikker på at se når der er lagt nyt på :-)








Ingen kommentarer:

Send en kommentar