Foto: Sara B. Hansen. |
Der var knald på farverne med disse skønne spinatpandekager med krydret fyld- denne gang med hakket oksekød, men de er også meget lækre med vegetarisk fyld. De blev serveret med en god salat til.
Dejen er super nem at have med at gøre og pandekagerne kan evt. laves dagen før, så man har et lille forspring (det er jeg ofte nødt til for at kunne nå at have maden klar til madklub på en hverdag).
Tip: prøv også med vegetarisk fyld eksempel HER
Foto: Sara B. Hansen. |
Foto: Sara B. Hansen. |
Ingredienser til ca. 12-15 pandekager(6 personer) :
Spinatpandekager:
300. g frisk spinat
6 æg
8 dl mælk
350 g. hvedemel
Salt og friskkværnet peber
olie til stegning
( Jeg kom ca. 2-3 spsk. solsikkeolie i dejen og kom så kun lidt olie på til den første.)
Krydret oksekød:
800 g. magert øko. oksekød
2 store løg, hakket
2- 3 tsk. spidskommen
2 tsk. sød chili
1 spsk. oregano
1 fed hvidløg
1 tsk. grøntsagsboullion fx. Herbamare
1 frisk grøn chili i skiver
250. g champignon i skiver
150. g hytteost
2½ dl. hakkede tomater
Tilbehør: Revet ost, Tomater, salat
Foto: Sara B. Hansen. |
Skyl spinaten godt og kom den i en blender sammen med æg, mælk og mel samt salt og peber. Blend det til en sammenhængende og jævn pandekagedej. Tilsæt evt. 2 spsk. olie til dejen, så du ikke behøver fedtstof på panden mellem hver. Varm en god pandekagepande op og steg pandekagerne.
Svits det hakkede løg i lidt olie på en hed sauterpande og svits herefter kødet, tilsæt grøn chili, hvidløg,champignon krydderier samt tomat og boullion. Lad simre ca. 10 min. Vend til sidst hytteosten i.
Kom lidt revet ost og kødfyld på hver pandekage og fold dem, placer med lukning nedad i en bradepande med bagepapir. Placer dem rimelig tæt. Drys med revet ost og evt. en skive tomat og bag dem ved 200 grader i ovnen i ca. 12-15 min.
Server med en god salat til.
Find også Saras Maduinivers på FACEBOOK
Svits det hakkede løg i lidt olie på en hed sauterpande og svits herefter kødet, tilsæt grøn chili, hvidløg,champignon krydderier samt tomat og boullion. Lad simre ca. 10 min. Vend til sidst hytteosten i.
Kom lidt revet ost og kødfyld på hver pandekage og fold dem, placer med lukning nedad i en bradepande med bagepapir. Placer dem rimelig tæt. Drys med revet ost og evt. en skive tomat og bag dem ved 200 grader i ovnen i ca. 12-15 min.
Server med en god salat til.
|
Er det muligt at fryse pandekagerne ned fyld inden de bages?
SvarSletBeklager det sene svar, ja det vil man godt kunne :-)
Slet