Foto: Sara B. Hansen. |
Da jeg serverede den for mine fødselsdagsgæster, med lidt vaniljeis til, fik den meget ros.
Opskriften stammer fra Spis Bedre- jeg har justeret den lidt bl. a med at skære 100 gram smør væk og det fungerede helt fint ( synes alligevel at 500 g. smør ialt var lige vildt nok :-).
Foto: Sara B. Hansen. |
Min. 24 stykker
Bradepande ca. 40 x 25 cm
Ovn 175 grader
Bagetid: ca. 30 min.
Ingredienser Brownie:
300 . blødt smør
300 g. rørsukker
125 g. lys sirup
1 vaniljestang, kornene
6 store æg
100 g. mørk chokolade, hakket groft
150 g. hvedemel
2 dl. kakao
½ tsk. salt
Peanutbuttercreme:
100 g. smør
100 g. flormelis
335 g. peanutbutter
1 nip salt
1 håndfuld saltede peanuts
Foto: Sara B. Hansen. |
Pisk smør,sukker, sirup og vaniljekorn til en let og lys masse. Pisk æggene i 2 stk. af gangen og pisk godt mellem hver gang.
Tilsæt den hakkede chokolade og sigt kakao og mel i dejen.Tilsæt salt og vend det hele godt sammen. Fordel i bradepanden(beklædt med papir).
Smelt smør i en gryde og lad køle lidt. Rør sammen med flormelis og peanutbutter samt et lille nip salt.
Fordel cremen ovenpå kagen og lav marmoreret mønster ved at trække en ske igennem. Drys med peanuts.
Bag kagen midt i ovnen ved 175 grader (varmluft) ca. 30 min eller til kage er fast og løsner sig i kanten.
Lad kagen køle og server den evt. med lidt is til som dessert eller blot som den er til en kop kaffe.
Foto: Sara B. Hansen. |
Find også Saras Madunivers på FACEBOOK.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar