Foto: Sara B. Hansen. |
Du kan gemme rullerne på køl og blot tage frem og lave i løbet af december.
Foto: Sara B. Hansen. |
Ingredienser:
200 g. mørk Sirup.
200 g. smør
200 g. sukker
½ dl. vand
1½ tsk potaske
3 tsk. kanel
1½ tsk. stødt nelliker
1 tsk. kardemomme
500 g. hvedemel
Skal fra en øko. appelsin
500 g hvedemel
100 g. smuttede og hakkede mandler
Start med at overhælde mandler med kogende vand og smut dem.
Smelt sirup, smør og sukker i en gryde. Rør potasken ud i vandet.
Når sirups-/smør blandingen er smeltet tages den af varmen og køler til den er lunken inden potasken røres i.
Bland mel, krydderier, mandler og appelsinskal og vend det i sirupsblandingen og ælt til den er samlet.
Sæt dejen i køleskabet i en time.
Fordel efterfølgende dejen i ca. 4 klumper og rul hver af dem til en aflang, rund "pølse" og rul den stramt i bagepapir og læg på køl til næste dag. Næste dag tages de ud og skæres i tynde skiver og sættes med god afstand på bageplade med papir på. Bag ca. 8 min ved 180 grader varmluft.
Lad køle helt før der sættes låg på dåsen.
Dejrullerne kan holde sig mindst en uge i køleskab så du kan f.eks bage dem i to omgange.
Foto: Sara B. Hansen. |
Find også Saras Madunivers på FACEBOOK.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar