fredag den 9. december 2016

Sprøde og lækre brunkager med appelsin og mandler.

Foto: Sara B. Hansen.
Lækre sprøde hjemmelavede brunkager, der til en hver tid slår købe brunkagerne fra butikken med flere længder! Her er nok til til ca. 4-5 ruller = rigtig mange småkager :-)
Du kan gemme rullerne på køl og blot tage frem og lave i løbet af december.



Foto: Sara B. Hansen.


Ingredienser:

200 g. mørk Sirup.

200 g. smør
200 g. sukker
½ dl. vand
1½ tsk potaske

3 tsk. kanel
1½ tsk. stødt nelliker
1 tsk. kardemomme
500 g. hvedemel
Skal fra en øko. appelsin
500 g hvedemel
100 g. smuttede og hakkede mandler 

Start med at overhælde mandler med kogende vand og smut dem.


Smelt sirup, smør og sukker i en gryde. Rør potasken ud i vandet. 

Når sirups-/smør blandingen er smeltet tages den af varmen og køler til den er lunken inden potasken røres i. 

Bland mel, krydderier, mandler og appelsinskal og vend det i sirupsblandingen og ælt til den er samlet.

Sæt dejen i køleskabet i en time.

Fordel efterfølgende dejen i ca. 4 klumper og rul hver af dem til en aflang, rund "pølse" og rul den stramt i bagepapir og læg på køl til næste dag. 
Næste dag tages de ud og skæres i tynde skiver og sættes med god afstand på bageplade med papir på. Bag ca. 8 min ved 180 grader varmluft.

Lad køle helt før der sættes låg på dåsen
.

Dejrullerne kan holde sig mindst en uge i køleskab så du kan f.eks bage dem i to omgange.



Foto: Sara B. Hansen.

Find også Saras Madunivers på FACEBOOK.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar