lørdag den 10. december 2016

Mine bedste pebernødder.

Foto: Sara B. Hansen.
Når man laver pebernødder selv, får man en helt anden kvalitet og smag end dem man køber, derfor bager jeg hver år en god portion af disse.
Det tager lidt tid at trille alle de små pebernødder- men jeg synes at det er givet godt ud. I år prøvede jeg at komme et æg i dejen, det gjorde den lidt mere samlet og nem at trille. Ellers kan dejen godt virke en smule tør og smuldre lidt.
De er også fine som en lille værtindegave eller til børnenes nisseven i skolen, hvis du pakker dem i
 en kræmmerhuspose med fint bånd.





Foto: Sara B. Hansen.
Ingredienser til RIGTIG mange(har ikke talt):

250 g. blødt smør
250 g. brun farin
1 æg
1 tsk. std. Ingefær
1 tsk.std. Nelliker
1 tsk. std. Kardemomme
1 tsk. hvid peber
1,5 tsk. Natron
1 dl. fløde
500 g. Mel


Foto: Sara B. Hansen.


Sådan gør du:

Smør og sukker piskes godt sammen med håndmixer. Fløde og æg tilsættes. Mel og krydderier samt natron  blandes og sigtes i. Dejen æltes godt sammen og trilles herefter til pølser på tykkelse med en finger. Stænger skæres i stykker af ca. 1 cm og trilles til kugler som sættes på en plade, med bagepapir, nå de sættes på trykkes de lige en gang med tommelfingeren. De kan stå ret tæt uden at glide sammen. Bages ved 200 grader i ca. 8-10 min. Køles helt af,  inden de kommes i tætsluttende beholder.


Foto: Sara B. Hansen.



Find også Saras Madunivers på FACEBOOK.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar