Foto: Sara B. Hansen. |
Den lækre cremede ærtesauce med lidt citron, hvidløg og chili og en god sjat fløde og sprødstegt øko. bacon. Køb gerne et godt stykke kvalitets bacon, det er så lidt der skal til og det smager så meget bedre og retten i øvrigt er jo billig og også nem at lave.
TIP: retten kan sagtens laves vegetarisk og serveres uden bacon, evt. med lidt smørristede svampe til.
Foto: Sara B. Hansen. |
Ingredienser 4 personer:
500 g. fuldkorns spaghetti
350 g. ærter (frost)
1½ dl. grøntsagsfond
1 dl. fløde
½ øko. citron skal og saft
1 tsk. chiliflager
1 skalotteløg, finthakket
1 fed hvidløg, finthakket
200- 250 g. god bacon gerne Øko/fritgående
1 spsk. smør
Salt og peber
Tilbehør: Friskrevet parmesan.
Skær Bacon i mindre tern og svits det sprødt på en pande. Lad det efterfølgende dryppe af på fedstsugende papir.
Hak løg og hvidløg og svits det i en gryde i lidt smør. Tilsæt ærterne, grøntsagsfond og citronskal samt chili. Lad koge 5 min. Blend herefter til en helt glat pure med en stavblender. Tilsæt fløden og lad saucen simre videre, smag til med salt, peber og citronsaft.
Kog spaghttien al dente, efter anvisning på pakken og dræn vandet fra.
Vend spaghetti og ærtesauce sammen og anret på tallerkener, Drys med den sprødstegt bacon og riv lidt frisk parmesan over.
Find også Saras Madunivers på FACEBOOK.
Foto: Sara B. Hansen. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar