onsdag den 1. juni 2016

Lækker og fyldig salat med spidskål, grillet pære,bær grillost og saltede mandler.

Foto: Sara B. Hansen.
Ind i mellem er jeg så heldig,  at blive inviteret med til nogle rigtig hyggelige arrangementer, sammen med andre bloggere. Det er sjovt og hyggeligt at være sammen og blive inspireret og da jeg sidst i Maj var inviteret til en aften, hvor vi skulle fremstille lækre salater med grillost fra Taverna, foregik det i et ret fantastisk miljø, på en flot og solrig aften.
Der blev lavet en masse lækre salater. Denne her salat, lavede jeg sammen med Camilla(se hendes blog her) en mægtig sød og dygtig pige som jeg var på hold med.

Faktisk var vi så heldige at blive kåret som aftenens vindere med den og det var vi selvfølgelig glade for.

Vi lavede også en skøn måltidssalat med grillet aubergine, squash, grillost, små nye kartofler, perlespelt med mere som bestemt heller ikke var dårlig.
I det hele taget var det så lækkert at spise en masse gode salater sammen med andre bloggere og drikke lidt vin, i dette fine lille lysthus i en smuk baggård på Østerbro.


Ingredienser:

1 fintsnittet lille øko. spidskål
4 blade palmekål fintsnittet
1 stor pære med skræl skåret i skiver (kerner fjernes)
1 god håndfuld saltede mandler
1 lille bundt dild, hakket groft
1 lille salatløg tynde skiver
1 håndfuld store flotte blåbær
8-10 friske hindbær
Friskkværnet peber
Citronolivenolie
1 Grillost fra Taverna

Hyldeblomstvinaigrette:
½ dl. hyldeblomstsaft
½ dl. Æblecidereddike
½ dl. Olivenolie
½-1 tsk. dijonsennep
Salt og Friskkværnet peber.
Foto: Sara B. Hansen.

Vend fintsnittet spidskål, palmekål og dild sammen og bred ud på en flot fladt fad. Pære skiverne pensles med lidt citronolie og der kværnes lidt frisk peber henover. Grilles til de blive bløde og får lidt striber. Grillosten pensles også med lidt olie og grilles så den får fine mørke striber. Lad både pære og ost køle ca. 4-5 min. inden de placeres ovenpå salatbunden, Osten kan med fordel skæres i lidt rustikke stykker. Kom, løgringe, blåbær og hindbær på og top med saltede mandler.
Foto: Sara B. Hansen.


Rør hyldeblomst vinaigretten sammen og hæld lidt over og lige inden servering sæt resten på bordet sammen med salaten.

Server gerne med et godt groft brød til. Salaten vil også smage godt sammen med fisk.


Foto: Sara B. Hansen.
Find også Saras madunivers på FACEBOOK.

Indlægget er sponsoreret.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar