lørdag den 11. juni 2016

Friterede hyldeblomster i beigetdej.

Foto: Sara B. Hansen.
En rigtig sommer lækkerbisken som skal laves lige nu, hvor de smukke og velduftende hyldeblomstskærme pryder i haver og langs skov og vej. 
Server de lækre blomster med et fint hvidt flormeliskys........som en let sommerdessert.
Find de flotteste ny udsprungne skærme og ryst dem godt fri for evt. insekter og urenheder.
Foto: Sara B. Hansen.

Ingredienser 4 pers.

8 -10 hyldeblomstskærme
2 æg
1 spsk. sukker
½ tsk. salt
½ tsk. vaniljekorn
150 g. hvedemel
2½ dl. mælk.

8 dl. neutral olie til fritering

Foto: Sara B. Hansen.

Rør mel og mælk sammen med et piskeris og tilsæt de øvrige ingredienser og pisk sammen til en lind dej. lad dejen stå på køl ca. 30 min.
Varm olien op i en lille gryde. Dryp blomsterskærmene i dejen og ryst overskydende dej af. Friter i olien til gyldne i flere hold og drys så med flormelis. Server evt. med lidt flydende honning eller is til :-) Lækkert og sommerligt på en lun sommeraften.

Find mig også på FACEBOOK.
Foto: Sara B. Hansen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar