Foto: Sara B. Hansen. |
Foto: Sara B. Hansen. |
Æbleboller ca. 15 stk.
Ingredienser:
50 g. gær
2½ dl. lunken vand
4 store spsk. cremefraiche eller græsk yoghurt
1 tsk. Salt
1½ spsk. Sukker
3 spsk. rapsolie
2 dl. fuldkornshvedemel
5-6 dl. hvedemel
1 stort rødt æble, revet groft
Pynt:
Sammenpisket æg og perlesukker vendt med 1 tsk. kanel og drysset på.
Bland vand og cremefraiche/ yoghurt sammen og rør gæren ud i dette. Tilsæt revet æble, salt, sukker og rapsolie. Ælt melet i lidt af gangen indtil passende kontisiens. Lad dejen hæve lunt og tildækket 1 time. Form til boller og lad dem hæve ca. 30 min. herefter pensles de med sammenpisket æg og drysses med kanel og perlesukker. Bages ved 200 grader i ca. 15 min. til gennembagte og gyldne. Server med smør og måske hjemmelavet marmelade som f.eks denne her Jordbærrmarmelade med vanilje og citron.
Husk at du også finder mig på FACEBOOK :-)
![]() |
Foto: Sara B. Hansen. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar