Foto: Sara B. Hansen. |
Foto: Sara B. Hansen. |
Her er nok til to tarte flambée, det laver jeg næsten altid, fordi der så også er til madpakker næste dag.
Foto: Sara B. Hansen. |
300 g. bacon, tern
3 løg, skiver
4 stilke romarin, hakket
250 g. revet emmentaler
Dressing:
4 spsk. cremefraiche 9%
1 spsk. Fynsk fødeost med hvidløg og urter (Urtekram)
½ tsk muskat
Salt og peber
Pizzadej:
3½ dl. lunken vand
1½ tsk. salt
25. g. gær
2 spsk. olivenolie
150 g. rugmel
400 g. Fuldkornsemmer- og speltmel (Urtekram)
Tomatsalat:
4 store tomater, i skiver
1 løg, skiver
1 frisk basilikum
Feta i små tern eller frisk mozzarella
Salt og peber
Olivenolie
Foto: Sara B. Hansen. |
Start med at lave dejen:
Rør gæren ud i den lunkne vand og tilsæt salt og olivenolie. tilsæt herefter de to meltyper lidt af gangen og ælt dejen glat. Stil til hævning, dækket med et vådt viskestykker i ca. 60 min. Slå ned og rultil to tynde store bunde. Lægges på bagepapir på to plader.
Svits bacon tern på en tør pande og sæt dem til side når de har fået lidt farve. Skær løg i skiver og svits dem i lidt olie på samme pande som du stegte bacon ca. 5 min. Kom hakket rosmarin ned til løgene og steg dem i yderligere 5 min. Løgene skal være blevet bløde. Sæt til side.
Bland cremefraiche med fynsk flødeost, det er nemmest hvis du rører creme fraice i osten lidt af gangen, tilsæt krydderier. Riv emmentaleren groft.
Smør bunden med cremefraiche dressing og drysser emmentaler over, herefter fordeles løg med krydderier over, bacon drysses på. Drys evt. lidt friskkværnet peber over salt er normalt ikke nødvendigt p.g.a. osten og bacon.
Foto: Sara B. Hansen. |
Bag dine tarte flambée i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 20 min. til bunden er sprød og osten smeltet.
Tomatsalat: skær tomater i skiver, fordel løgringe og frisk basilikum over, kom feta eller mozzarella ovenpå, drys med salt og peber og stænk med lidt olivenolie.
Find mig også på FACEBOOK.
Tomatsalat: skær tomater i skiver, fordel løgringe og frisk basilikum over, kom feta eller mozzarella ovenpå, drys med salt og peber og stænk med lidt olivenolie.
Find mig også på FACEBOOK.
Flot og praktisk
SvarSlet