Foto: Sara B. Hansen. |
Ingredienser(ca. 22 boller):
30 g. gær
10 dl. vand
1½ tsk. salt
2 spsk. olivenolie
10 dl. fuldkornsemmer og speltmel
6 dl. hvedemel
2½ dl. speltflager ( + lidt til drys)
Røre gæren ud i lidt af væsken. Tilsæt resten af vandet derefter. Rør med lidt af fuldkornsmelet og kom salt og olie i. Tilsæt derefter resten af fuldkornsmelet og hvedemel indtil dejen er tilpas, det vil sige sej og fast i det men stadig så fugtig at du med gode håndkræfter kan røre dejen rundt. Dæk til med låg (hvis du har en dejskål med sådan en) eller husholdnings film. Sæt i køleskabet natten over.
Næste morgen tager du med to skeer og napper dejen af og sætter på plader med bagepapir. Drys med lidt speltflager og bag ca. 15 min ved 200 grader. Lad køle på rist.
Find mig også på FACEBOOK.
Foto: Sara B. Hansen. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar