Foto: Sara B. Clausen. |
Foto: Sara B. Clausen. |
Foto: Sara B. Clausen. |
Ingredienser 4 personer:
Kylling med Citron og urter
1 Øko. kylling 1400 g.
2-3 citroner øko
2 kviste rosmarin
4 kviste timian
3 stængler mynte
3 spk. smeltet smør
Salt og Peber
Tomatiseret Bulgur/quinoa
250 g. blanding med fuldkornsbulgur og Quinoa (havde det i Netto)
5 dl. vand
lidt salt
1 terning hønse eller grøntsagsbouillon
2 skalotteløg fine tern
4-5 tomater (fra haven!), skåret i tern
1 spsk. olivenolie
Foto: Sara B. Clausen. |
Foto: Sara B. Clausen. |
Rens kyllingen og tør den godt, pensles overalt med smeltet smør og drysses med salt og peber. Hak 1/3 del af de forskellige urter og drys dem også over kyllingen. Skær 2 citroner i kvarte og kom inden i kyllingen sammen med resten af urterne(hele kviste). Kom i et smurt Ildfast fad og sæt i en 225 grader varm ovn i 15 min. hæld en smule vand i bunden hvis fadet er helt tørt og skru ned på 180 grader, steg videre i 45 - 55 min. Lad den hvile lidt inden udskæring.
Kom olien i en gryde og sæt over ved mellem varme, svits skalotteløgene 3 min. og tilsæt herefter tomater i tern, efter nogle få min. kommes bulgurblandingen i. Vend rundt og hæld vand over, tilsæt salt og smuldr bouillonterningen deri. Lad småsimre på mellem varme under låg, rør en gang i mellem, indtil væsken er absorberet. Lad trække på eftervarmen 5-8 min. eller skru helt ned hvis du som jeg har induktion, hvor eftervarmen hurtigt forsvinder.
Server gerne med lidt ekstra grønt til- vi fik som sagt råkost.
Find mig også på FACEBOOK. hvor du jo passende samtidig kan deltage i min lækre GIWE AWAY :-)
Foto: Sara B. Clausen. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar