Foto: Sara B. Clausen. |
Ingredienser 20 boller:
30 g. gær
7 dl vand, håndvarm
2 dl skyr
2 spsk. maltsirup
1½ tsk. fint salt
15 g. maltmel
200 g. fuldkornshvedemel
ca. 700 g. hvedemel
150 g. grofthakkede valnødder
Rør gæren ud i vandet, tilsæt skyr, maltsirup, salt og maltmel sam fuldkornsmelet og rør godt igennem. Tilsæt de hakkede valnødder og ælt hvedemelet i lidt af gangen til passende konsistens. Lidt klistret men til at arbejde med med melede hænder.
Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 1 time. Form boller og lad dem efterhæve i 40 min. Pensles med vand, drysses evt. med lidt mel og snittes.
Bages 15-20 min. ved 200 grader.
Find mig også på FACEBOOK.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar