Foto: Sara B. Clausen. |
Foto: Sara B. Clausen. |
V |
30 g. gær
500 ml. lunken vand
3 spsk. olivenolie
1½ tsk. salt
170 g. rugmel (fintmalet -jeg brugte øko. fra Gram slot)
400 g. hvedemel ( gerne tipo 00 italiensk pizzamel)
100- 150 g. durummel
Tomat-/mozzarella:
2 friske mozzarella
10 danske blomme tomater
1 dl. god tomatsauce
2 tsk. basilikum
1 pakke parmaskinke
Flagesalt
Friskkværnet peber
½ rød frisk chili i skiver
Kartoffelpizza:
ca. 10 små nye kartofler(m.skræl) i meget tynde skiver.
3 kviste rosmarin
1 tsk. basilikum
6 spsk. olivenolie
Flagesalt
Peber
½ rød frisk chili i skiver
evt. Parmesanost i flager
Tilbehør: til begge pizzaer foreslås at toppe med rucola (skyllet og slynget) vendt med lidt citronsaft.
Foto: Sara B. Clausen. |
Foto: Sara B. Clausen. |
Rør gæren ud i den lunkne vand og tilsæt olie salt samt rugmel rør sammen tilsæt herefter hvedemelet og til sidst durummel har skrevet et ca. mål så giv indtil passende konsistens. Lad hæve en time. Rulles herefter ud til to store pizzabunde og lægges på plader med bagepapir.
Rør de 6 spsk. olivenolie med hakket rosmarin og basilikum(tørret).Den ene bund pensles med denne olie og drysses derefter med flagesalt. De helt tynde kartoffelskiver lægges ovenpå- pensles evt. let med resterende olie. Kom lidt friskkværnet peber ovenpå og chiliskiver samt lidt frisk rosmarin.
Den anden pizzabund smøres med tomatsauce, drysses med basilikum og herefter kommes mozzarella i skiver, tomater i skiver samt parmaskinke ovenpå. Drys med flagesalt, peber og røde chili i skiver.
Bages ca. 25-30 min ved 200 grader til de er sprøde i bunden og let gyldne på toppen. Ved servering top med rucola vendt med lidt citronsaft. Kom evt. parmesanflager ovenpå kartoffelpizzaen.
Find mig også på:FACEBOOK
Foto: Sara B. Clausen. |
Ps. ja, vi klipper i pizzaen :-) Det er så meget nemmere!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar