Foto: Sara B. Clausen. |
Ingredienser til ca. 24 stk:
5 dl. kærnemælk
3 dl. vand, fingerlunt
50 g. gær
2 spsk. maltsirup
15 g salt
3 spsk. koldpresset rapsolie
150 g. havregryn
1000 g. Hvid hvede
Desuden:
Vand og durummel til pensling og drys.
Rør gæren ud i lidt af vandet og tilsæt resten sammen med kærnemælken. Rør 2 spsk. maltsirup, olie og havregryn i. Tilsæt derefter salt og Hvid hvede og ælt dejen godt sammen.
Lad hæve lunt og tildækket i 1 time. Form små boller. Træk i hver side så de bliver lidt aflange og giv dem et tryk med fingrene på midten. Brug bagespartlen til at give dem et tryk ned gennem midten så de får en fordybning(se billedet).
Lad efterhæve i 40 min. tildækket og lunt. Pensles med vand og drysses med lidt durummel. Bages ved 200 grader i ca. 15 min til gyldne og sprøde. Lad køle på en rist.
Foto: Sara B. Clausen. |
Find mig også på: FACEBOOK.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar