Foto: Sara B. Clausen. |
Denne skønne dessert passer perfekt på en lys sommeraften med en lille kaffe con avec ved siden.
Det er min egen opskrift og jeg har leget med det salte (som også klæder det søde køkken) ved at komme en smule soja i. Lad dig ikke forskrække af det, det smager på ingen måde igennem men giver lige et lille pift til de karamelliserede pærer som er rigtig god.
Ingredienser:
4 faste pærer
50 g. smør
100 g. sukker
½ tsk.vaniljekorn
Saft fra en appelsin
1½ spsk.
Sojasauce (Kikkoman less salt)
God vaniljeis
Dekoration:
Foto: Sara B. Clausen. |
Smut mandlerne og rist dem på en tør pande. Lad dem køle og
skær i splitter.
Smelt smør og honning på en pande ved middel varme og lad
det karamellisere en smule tilsæt saften fra en appelsin, vaniljekorn og soja og rør
godt sammen lad karamellisere i yderligere nogle min.
Skræl pærerne og fjern kernehus og skær dem i kvarte. Kom dem
ned i den karameliserede masse og vend dem rundt med jævne mellemrum i ca. 5
min. Til de begynder at blive gyldne og mere bløde. Lad stå og trække et
kvarters tid. Køl af.
Anret vaniljeisen på en desserttallerken og læg de kvarte
pærer dekorativt ved. Hæld lidt af den karamelliserede masse over og drys med
mandelsplitter.
Karamelpynt:
Smelt smør og sukker på en pande ved middel varme. Placer et stykke bagepapir
på en bakke. Med en ske tages karamelmassen op og der laves kruseduller/
mønstre med karamellen på bagepapiret. Evt. formes som et hjerte en aflang smal
firkant eller en cirkel efter smag. Lad karamellen stivne og træk dem så
forsigtigt af bagpapiret og placer dekorativt på toppen af anretningen.
Foto: Sara B. Clausen. |
Find mig også på FACEBOOK
Ingen kommentarer:
Send en kommentar