Foto: Sara B. Clausen. |
Er I knap så mange, så kan opskriften fint halveres - ellers bliver der i hver fald også til fryseren eller flere dage, men det kan jo også være rart. Vi fik faktisk også til to dag :-)
Foto: Sara B. Clausen. |
Ingredienser 6 personer (en bradepande):
Kødsovs:
1200 g. oksekød med grøntsager 4-6 % (Rema1000)
3 rødløg, hakket
4 gulerødder, hakket fint
1 solofed hvidløg, finthakket
4 bladselleristængler, finthakket
100 g. bacon i små tern
2 dl. rødvin
1 karton passata
1 ds. hakkede fl. tomater
2 spsk. Oregano
2 spsk. Basilikum
1½ tsk. chiliflager
3 laurbærblade
Salt og peber
1 tsk. Becel gold
Bechamelsauce:
1 l.minimælk
2 spsk. becel gold
3 spsk. hvedemel
Salt og hvid peber
1 dl. friskrevet parmesan
1 tsk. muskatnød
Desuden:
1 squash, skåret i tynde skiver på langs.
1 pakke fuldkornslasagneplade
1 pose mozzarella m. lavt fedtindhold
Salat:
1 pakke øko. spæde salatblade
1 pakke øko. rucola
1 pose pinjekerner, tørristede.
1 håndfuld friske basilikumblade, hakket let.
1 honningmelon, kugler m. melonjern.
½ agurk, mindre tern
1 rødt æble
lidt citronsaft og en smule fl. honning
Foto: Sara B. Clausen. |
Start med at skære alle grøntsagerne så de er klar. Svits bacontern i lidt Becel gold, tilsæt efter ca. 4 min. de hakkede grøntsager og svits dem godt igennem. Tilsæt det hakkede kød og brun det godt igennem. Tilsæt rødvin, oregano, basilikum, chiliflager og laurbærblade og lad simre i 6 min. tilsæt dernæst tomat passata og fl. tomater samt salt og peber. Lad simre 2-3 timer v. lav varme.
Lav bechamelsaucen: smelt Becel gold og rør melet i, pisk det sammen, rør mælken i lidt af gangen, tilsæt revet parmesan, muskat og smag til med salt og peber.
Skær squash i tynde skiver på langs.
Smør bradepanden med fedtstof. Kom et lag kødsauce, bechamel og lidt revet mozzarella og dernæst lasagneplader. Herefter et lag kødsauce, bechamelsauce, revet ost og så et lag squash. Dernæst kødsovs, bechamel, revet ost og lasagneplader. Slut af med kødsovs, bechamel og lidt revet ost drys med lidt ekstra oregano og basilikum.
Bag i ovnen ved 170 grader varmluft med undervarme i ca. 50 min.
Rist pinjekerner og skær æbler i tern vend dem med lidt citronsaft og honning for at undgå at de bliver brune. skyl salatblade og slyng dem godt fri for vand. Bland alle ingredienser til salaten. drys de ristede pinjekerner over til sidst.
Foto: Sara B. Clausen. |
Find mig også på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345
Mm, hvor lækkert! .) Men hvor for man mon dog fat i sådan et smart melonjern? ;)
SvarSletVh. Rikke
Ps. Tak for en super blog med mange spændende og lækre opskrifter!
Kære Rikke, Velbekomme det glæder mig at høre du kan lide min blog :-) Du kan finde et melonjern i de fleste isenkræmmere og også på nettet fx. her :
Slethttp://www.metteblomsterberg.dk/shop/product/blomsterbergs-parisienne--melonjern-creme.aspx
Kh Sara