Foto: Sara B. Clausen. |
Foto: Sara B. Clausen. |
Foto: Sara B. Clausen. |
Ingredienser 2 brød:
50 g gær
6 dl. lunkent vand
1 stor spsk. salt
1/2 dl olie
1 stort løg i små tern
3 rå rødbeder, groft revet
3 dl rugmel
Hvedemel, så meget det kan tage - ca. 1,5 L
Foto: Sara B. Clausen. |
Form to brød og placer på bageplader med papir. Lad evt. brødet hæve i ovnen og sæt et fad med kogende vand i bunden. Efter ca. 40 min. Kan brødet tages ud. Dækkes med fugtigt klæde indtil ovnen er varmet op til 200 grader. Snit brødene lidt på skrå og bag ca. 25 min. Tjek at de er gennembagte ved at banke i bunden, de skal lyde hult.
Find mig også på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345
Foto: Sara B. Clausen. |
Det er bare en opskrift, der vækker lykke alle vegne - og bedre endnu bliver brød og boller efter den tur i raskeskabet. Selv de, der ikke kan lide rødbeder, kan lide det brød. Jeg tror, jeg vil prøve at lave en mindre portion med hakket ramsløg i i stedet for almindeligt løg. Egentlig skulle det vel være rødløg - de er så smukke.
SvarSletDer er noget, der tyder på, at du også skal have min opskrift på suppen, jeg har lavet til 12 personer med kun én pakke bacon med 150 g. Så har I til to dage, og det bliver den kun bedre af! Det er ligemeget, om det er sommer eller vinter - er vi i USA, bliver vi bedt om at lave den. Sidst havde jeg de to seksårige som ivrige grøntsags-skærere til at hjælpe mig, så det gik som en drøm. De var helt vilde, da vi skulle spise - selvgjort er velgjort (og så med mormors boller til). Pokkers også, at de børn bor så langt væk.
Elsebeth
Kære Elsebeth, ja du har helt ret- super godt brød! Vil da meget gerne have den famøse suppeopskrift af dig :-) Den er jo vildt eftertragtet, kan jeg forstå, hos både store og små :-)
SletKærligst Sara