Foto: Sara B. Clausen. |
Inspireret af det mere forårsagtige vejr, fik jeg lyst til at lave en "forårskåd" tærte med lækre ingredienser. Den blev rigtig vellykket og faldt i god jord hos alle herhjemme. Jeg er superglad for mine metal tærtefade med løs bund.
Foto: Sara B. Clausen. |
Ingredienser 1 stor tærte 6 Pers. (eller bagt i to mindre).
Tærtedej:
200 g. Fuldkornshvedemel
200 g. Hvedemel
1 tak. Salt
175 g. Smør
2/3 til 1 dl. Vand
200 g. Hvedemel
1 tak. Salt
175 g. Smør
2/3 til 1 dl. Vand
Fyld:
400 g. Laks i tern
1 fennikel knold, fine skiver
2 bundter forårsløg, skiver
1 rød chili, u. kerner skiver
1 grøn chili u.kerner, skiver
1 spsk. Santa Maria urtegården
1 tsk . Hvidløgspulver
1 spsk. Frysetørret persille
Salt og peber
1 håndfuld frisk basilikum, hakket
6 æg
2 dl. Mælk
100 g. Revet cheddar el. Mozzarella
2 bundter forårsløg, skiver
1 rød chili, u. kerner skiver
1 grøn chili u.kerner, skiver
1 spsk. Santa Maria urtegården
1 tsk . Hvidløgspulver
1 spsk. Frysetørret persille
Salt og peber
1 håndfuld frisk basilikum, hakket
6 æg
2 dl. Mælk
100 g. Revet cheddar el. Mozzarella
Tilbehør: salat
Foto: Sara B. Clausen. |
Ælt hvedemel, salt og smør sammen og saml til sidst med vand til dejen samlet og elastisk. Smør tærteformen og rul dejen tyndt ud. Beklæd med tærtedejen. Tryk godt op i siderne og prik bunden med en gaffel.
Skær laks i tern. Snit grøntsagerne. Kom lidt olie på en pande og vend fennikel, forårsløg og chili nogle min, drys med lidt salt og peber.
Fordel grøntsagerne på bunden. Fordel den rå laks i tern ovenpå.
Rør æg, mælk, krydderier og ost.sammen og hæld det over laks og grøntsager. Kom tærten i en 200 grader (varmluft) ovn. Bag i ca. 20 - 25 min. Til æggemassen. Er stivnet. Drys med frisk basilikum og server med en god salat.
Fordel grøntsagerne på bunden. Fordel den rå laks i tern ovenpå.
Rør æg, mælk, krydderier og ost.sammen og hæld det over laks og grøntsager. Kom tærten i en 200 grader (varmluft) ovn. Bag i ca. 20 - 25 min. Til æggemassen. Er stivnet. Drys med frisk basilikum og server med en god salat.
Find mig også på Facebook lige her: https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345
Foto: Sara B. Clausen. |
Uhm, laksetærte er bare altid så lækkert!
SvarSletSmager af forår.
- Anne
Tak, ja det synes jeg jo også :-) skønt med forår på vej, både udenfor og på tallerkenen :-)
Slet