Foto: Sara B. Clausen. |
Dukkah er et Egyptisk lækkert blandingskrydderi som smager skønt i salater, på supper, drysset på brød med mere.
Foto: Sara B. Clausen. |
Foto: Sara B. Clausen. |
Ingredienser 4 pers.:
1 spidskål, fintsnittet
Dukkah:
2 spsk. hasselnødder
2 tsk. sesam
1 spsk.solsikkekerner
1 tsk. spidskommen, stødt
2 tsk. korianderfrø
1 tsk salt
1 tsk. sukker
Dressing:
4 spsk. græsk youghurt
Skal fra 1 usprøjtet citron ½-1 efter smag
evt. et bundt frisk dild, hakket
salt
Laks:
4 laksesteaks
olivenolie
lidt salt, peber, hvidløgspulver, chiliflager og blandede urter (mix fra santa Maria)
Fritter:
6 bagekartofler, skrællet og skåret i stave
2 spsk. olivenole
1 spsk. urtesalt
Foto: Sara B. Clausen. |
Skræl kartofler, skær i stave og skyl med koldt vand, dup tørre i et viskestykke. Bland med olivenolie og salt og fordel i et jævnt lag på en bageplade med bagepapir og bag i ovnen i ca. 40 min. ved 200 grader. til gyldne og sprøde.
Placer laksesteaks på et ildfast fad med bagepapir, dryp med olivenolie og drys krydderier over, sæt i en 200 grader varm ovn i 9 min.
Foto: Sara B. Clausen. |
Find mig også på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345
Ingen kommentarer:
Send en kommentar