Foto: Sara B. Clausen. |
Det er vigtigt at ælte dejen godt og længe så den danner tydelige glutenstrenge(bliver meget elastisk) ligledes skal den være noget klistret, men til at arbejde med. Der bliver 24 mellemstore boller ud af denne portion, smid nogle i fryseren, så har du til en anden dag.
Ingredienser 24 stk:
50 g. gær
7 dl lunken vand
3 dl. skyr
1 spsk. salt
1 spsk. honning
3 spsk. olie
150 g. solsikkerfrø
400 g. fuldkornsspeltmel
500- 600 g. hvedemel
Foto: Sara B. Clausen. |
Foto: Sara B. Clausen. |
Rør vand og skyr sammen, rør gæren ud deri og tilsæt så honning, salt og olie rør lidt sammen. Tilsæt solsikkekerner og fuldkornsspeltmel og rør så hvedemel i indtil den rette konsistens.
Lad dejen hæve i 1½ times tid. Form herefter 24 boller og dernæst skal bollerne efterhæve i 40 min. Pensles efterfølgende med mælk og drysses med lidt fuldkornsspeltmel. Bages 15.20 min. ved 200 grader. Lad dem køle af på bagerist.
Foto: Sara B. Clausen. |
Find mig også på Facebook : https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345
Har lige lavet de her boller, og de er jo virkelig virkelig gode! :-D
SvarSletMange tak, dejligt at høre😃kærligst Sara �
Sletkan man bruge fuldkornsmel istedet for speltmel ?
SvarSletHejsa, ja det kan du, bare den ikke er alt for grov i det.
SletKh Sara