Foto: Sara B. Clausen. |
Foto: Sara B. Clausen. |
Ingredienser 4 personer:
400 g. magert oksekød 3-6%
2 meget store gulerødder, finthakket
1 løg, finthakket
1 rød chili med kerner, finthakket
1 fed hvidløg, knust el. hakket med det andet
40 g. pecorino el parmesan, finthakket
Salt og peber
1 æg
1 dl. glutenfri rasp fra schär (Pan grati)
Sauce:
1 flaske god tomat
salt og peber
1 tsk. sukker
1-2 spsk. balsamicoeddike
1 spsk. oregano
1 potte frisk basilikum, hakket
evt. lidt vand
Tilbehør: Fudkornsspaghetti, kogt efter anvisning.
Foto: Sara B. Clausen. |
Bland farsen med salt og rør godt. Blend gulerod, løg, pecorino, chili og hvidløg og vend det i farsen sammen med 1 æg, peber og rasp. Lad trække mindst 30 min. Form små kødboller og placer på bagepapir på en plade- steg 15 min. ved 200 grader. De skal være gyldne men ikke have for længe, da de jo også koger lidt i saucen.
Kog tomatsaucen med de øvrige ingredienser ( men kom først halvdelen af den friske basilikum i lige inden servering, det ser flot ud, at den stadig er grøn og frisk). Lad saucen simre i ca. 20 min og smag den til. Juster med lidt vand om nødvendigt undervejs. Har du nogle tomater liggende der trænger til at blive brugt, kan du også hakke og komme dem i).
Tilsæt kødbollerne og varm rette igennem. Kog spaghetti og server dertil.
Foto: Sara B. Clausen. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar