Foto: Sara B. Clausen. |
Ingredienser:
600 g. hvid fisk (jeg brugte Victoria Bars men ellers fx. torsk, lange , sej, gedde m.m.)
2 tsk. salt
6 kviste frisk merian
2 dl. minimælk
2 spsk. hvedemel
50 g. smør
2 æg
Skal af ½ øko lime
Saft af en lime
4 røde jalapenos (syltede)
1 løg
friskkværnet peber
1 spsk. Herbe de provence
1 moden avokado
1 tsk friskpresset limesaft
½ dl. vand
1 tsk hvidløgspulver
2 dl. mornaysauce 4%
2 spsk. koncentreret grøntsagsfond
Evt. salt/peber
Tilbehør:
1 kg. aspargeskartofler, små "orangerødder" og 3 snackpeber i forskellige farver skåret i strimler, 2 løg, e fed hvidløg, vendt med lidt olivenolie og herbe de provence samt salt og peber på en pande.
Fiskefars:
Drys fisken med salt og lad den trække lidt i køleskabet. Kom smør og mel samt mælk i en gryde og bag det op under konstant og kraftig omrøring. Lad opbagningen køle af. Hak fisk, løg og jalapenos i en foodprocessor, tilsæt æg og opbagning samt skal og limesaft, kør det til en jævn samlet konsistens. Rør bagefter peber, herbe de provence og hakket frisk merian i farsen. lad farsen hvile en halv til en hel time og steg derefter små fine fiskefrikadeller gyldne i en blanding af smør og olivenolie.
Sauce:
Flæk avokadoen og fjern sten og skal blend den sammen med limesaft og vand. Bring mornaysauce og grøntsagsfond i kog i en lille gryde. Tag gryden af varmen og vend avokadoblandingen i lige inden servering. Jeg smagte til med lidt hvidløgspulver og peber.
Kog kartoflerne i saltet vand.Kog gulerødderne i lidt saltet vand til de endnu har lidt bid ca. 4-6 min. Skær peberfrugt i forskellige farver i strimler og løg i tynde både og vend dem på en pande med olivenolie og herbe de provence og et fed knust hvidløg til bløde og lækre.
Server straks.
find mig også på facebook: https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345
Foto: Sara B. Clausen. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar