tirsdag den 3. september 2013

Kartoffelkage med citron og vanilje (glutenfri)

Foto: Sara B. Clausen.
Denne kage smager virkelig skønt og kan klart anbefales, hvis man har en lille rest kogte kartofler. Mandelmel og kartofler giver en lækker konsistens. Perfekt, hvis man skal bage en glutenfri kage. Den hæver ikke så meget så det skal være en mellemstor springform, hvis den skal have lidt højde.
Gode og enkle råvarer, som giver et godt resultat.

Foto: Sara B. Clausen.

Ingredienser:

150 g. mandler
2 dl øko rørsukker
75 g. blødt smør
200 g. finrevet kogte kolde kartofler
3 æg
1 tsk. vaniljepulver(Urtekram)
Revet skal af en ½ Økocitron

evt. flormelis til pynt.

Varm ovnen op til 175 grader. Blend mandler med skal til en grov mandelmel. Kom sukker og smør i en skål og pisk sammen, pisk æggene i et af gangen og pisk godt i mellem. Tilsæt finrevne kartofler, vanilje og mandemel samt revet citroskal og ven dejen god sammen. Kom i en smurt springform. Bag ca. 40 min. neders i ovenen. drys evt. med flormelis og revet citronskal.

Foto: Sara B. Clausen.


Find mig også på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Saras-Madunivers/194466280689345?ref=hl

Ingen kommentarer:

Send en kommentar